• Tuusulanjärven ja -joen virkistykäytön kehittäminen

  • Tuusulanjärvi - Uudenmaan maakuntajärvi

Tuusulanjärven ja -joen ranta-alueiden virkistyskäytön kehittämisprojekti

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kerromme tällä palstalla, kuinka kehitysprojekti etenee ja mitä on seuraavaksi vuorossa.

Uusi lintutorni

Uutta lintutornia ja reittiä suunnitellaan parhaillaan Tuusulanjärven eteläosan Natura-alueelle.

Maisematyöt sekä ruoppaukset

Maisemanhoidollisia töitä on tehty Tuusulanjärven rannalla ja saatu avattua näkymiä järvelle. Natura-alueen umpeenkasvaneille kohdille on anottu ruoppauslupia alueelle laaditun hoitosuunnitelman mukaisesti. Tuusulanjärven alueelle on vireillä myös uusia maisematyölupia. Töitä päästäneen toteuttamaan vuoden 2020 aikana.

Valmiit 2019

Fjällbon puisto

Kunnostustyöt saatettiin päätökseen kesällä 2019. Rannasta löytyy nyt upea uimalaituripaviljonki, joka voitti SAFA-arkkitehtuurikilpailun. Rannassa voi myös grillata sekä istuskella ihailemassa järvinäkymiä. Puiston leikkialue, leikkimökki sekä huvimaja on kunnostettu. Kesällä puiston perenna- ja niittyalueet loistavat eri väreissään. Sadonkorjuuaikaan voit poimia marjoja tai omenoita.

Sarvikallion ulkoilualue

Sarvikallion ulkoilualueelle on tehty uusia polkuja, portaat sekä kylkilaituri. Lisäksi on nuotiopaikka, opasteet ja huussi. Parkkialuetta on laajennettu. Alueelle tullaan vielä lisämään muutama reittiosuus metsään.

Tuusulan ulkotilaohje

Vuoden 2019 aikana on valmistunut Tuusulan kunnan uusi ulkotilaohje aluetyyppien osalta, jossa määritellään Tuusulan eri alueiden identiteettiä ja ulkotilojen luonnetta sekä ulkotilaratkaisuiden laatutasoa. Ohjeistoon päivitetään vielä katuja ja puistoja, penkkejä sekä taidekohteita.

Kotuntien venevalkama

Kotuntien venevalkaman kunnostustyöt saatiin valmiiksi syksyllä 2019.

Tuusulanjärven alue on Helsingin seudun vetovoimaisimpia alueita. Uudenmaan maakuntajärven kuuluisat taiteilijahuvilat, museot, hotellit sekä ravintolat houkuttelevat kävijöitä alueelle sekä läheltä että kaukaa. Järven ympäristö on jopa 100 000 asukkaan aktiivisessa virkistyskäytössä. Ranta-alueiden virkistyskäytön kehittämisprojekti starttasi huhtikuussa 2017.

Selvityksiä:

Yleisötilaisuuksien muistiot sekä esitykset: 

Lisätietoa:
Katja Gräsbeck, etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi