• Tuusulanjärven ja -joen virkistykäytön kehittäminen

  • Tuusulanjärvi - Uudenmaan maakuntajärvi

Tuusulanjärven ja -joen ranta-alueiden virkistyskäytön kehittämisprojekti

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kerromme tällä palstalla, kuinka kehitysprojekti etenee ja mitä on seuraavaksi vuorossa.

Fjällbon puistoa kunnostetaan kesällä 2019. Uusi grillialue ja muotoiltu penkki on tehty aivan rannan tuntumaan. Parhaillaan rakennetaan portaita huvimajalta rantaan. Uusi puuvaja tuodaan puistoon toukokuun aikana. Kesällä 2018 rakennettiin puistosuunnitelman mukaisesti uudet perenna-, niitty-, ja kuntta-alueet sekä istutettiin syötäviä pensaita ja avattiin näkymiä järvelle. Kesällä 2019 kunnostetaan puiston leikkialue, leikkimökki ja huvimaja sekä rakennetaan laituri-uimapaviljonki kokonaisuus SAFA-arkkitehtuurikilpailun voittaneen ehdotuksen mukaisesti. Kesällä on tarkoitus myös rakentaa perinneaita parkkipaikan keskellä olevalle viheralueelle. 

Sarvikallion kunnostustyöt on tarkoitus saattaa loppuun toukokuun loppuun mennessä. Sarvikallioon rakentuu uusia polkuja, portaat ja kylkilaituri.  

Lintutornireitti ja uusi lintutorni on tarkoitus rakentaa vuoden 2019 aikana.

Koskenmäen kunnostus on valmis huhtikuun loppuun mennessä. Kotuntien venevalkamaa aletaan kunnostamaan syksyllä. 

Maisemanhoidollisia töitä on tehty Tuusulanjärven rannalla ja saatu avattua näkymiä järvelle.

Uutta ulkotilaohjetta tehdään parhaillaan.

Tuusulanjärven alue on Helsingin seudun vetovoimaisimpia alueita. Uudenmaan maakuntajärven kuuluisat taiteilijahuvilat, museot, hotellit sekä ravintolat houkuttelevat kävijöitä alueelle sekä läheltä että kaukaa. Järven ympäristö on jopa 100 000 asukkaan aktiivisessa virkistyskäytössä. Ranta-alueiden virkistyskäytön kehittämisprojekti starttasi huhtikuussa 2017.

Työpajassa tuumailtiin joukolla

Tuusulan kunnantalolla 30.11. pidettyyn suunnittelutyöpajaan saapui lähes 40 alueen suunnittelusta kiinnostunutta. Tilaisuudessa esiteltiin alustavia suunnitelmia Sarvikallion, Fjällbonpuiston, Tuuskodon sekä Tuusulanjärven eteläosan viheralueille.

Osallistujilta saatiin jatkotyötä varten hyviä ideoita ja huomioita - luonnokset saivat myös kiitosta osakseen. Saaduista kommenteista on hyvä jatkaa kohti tarkempia suunnitelmia.

Tilaisuuden muistio sekä alustukset: 

Muita projektiin liittyviä selvityksiä:

Lisätietoa:
Terhi Wermundsen, etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi