Jalkaterapeutti

Jalkaterapeutit

P. 040 485 0055, vastaanotto Etelä-Tuusulan sosiaali ja terveysasema (Hyryläntie 13), A-ovi, huone 6

 

Jalkaterapeutti on AMK-koulutuksen saanut, sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö.

Jalkaterapeutti on jalkaterveyden edistämisen ja alaraajojen monipuolisen tutkimisen, hoitamisen ja kuntouttamisen korkeasti koulutettu asiantuntija.

Jalkaterapiaa vaativia ongelmia ovat esim. haavat, varpauden ja jalkojen asentovirheet, känsät ja kovettumat, sisään kasvaneet kynnet ja paksuuntuneet sienikynnet.

Jalkaterapeutin vastaanotolla mm. tutkitaan jalkojen mahdolliset virheasennot ja kuormituspiikit, tutkitaan kengät, kartoitetaan potilaan omahoitotottumukset, arvioidaan jalan riskiluokitus sekä hoidetaan iho- ja kynsimuutokset hoitajan puitteissa.

Lisäksi jalkaterapeutille kuuluu jalkaterän apuvälineiden valmistaminen, kuten varvasortoosit ja kevennyspohjalliset. Jalkaterapeutit tekevät myös tukipohjallistarpeen arviointia.

Diabeetikoilla on sairaanhoitajan tai lääkärin lähetteellä mahdollisuus käydä jalkaterapeutin vastaanotolla. Diabeetikot saavat tarvittaessa lähetteen jalan riskiluokituksen mukaan. Arvio tehdään omahoitajan tai omalääkärin vastaanotolla.

Jalkaterapeutteina toimivat yksityiset ammatinharjoittajat Iina Kankkonen ja Satu Erkiö.