Uudenmaan alueellinen valinnanvapauskokeilu

Valinnanvapauskokeilussa kerätään tietoa ja kokemuksia uusista toimintatavoista tulevaa sote-uudistusta varten

Vastaanottopalvelujen valinnanvapauskokeilussa kuntalaiset voivat valita palveluntuottajan, joka hoitaa asiakkaan yleislääkäritasoisen sairaanhoidon, eli lääkäri- ja hoitajavastaanoton sekä kuvantamis- ja laboratoriopalvelut. Valinnan voi tehdä valintaportaalin kautta tai terveyskeskuksessa.

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa täysi-ikäiset kuntalaiset voivat valita perushammashoidon palveluntuottajan. Valinnan voi tehdä valintaportaalissa, palveluntuottajan toimipisteessä tai kunnan hammashoitolassa.

Henkilökohtaisen budjetin valinnanvapauskokeilussa kuntien asiakasohjaajat valitsevat kokeiluun osallistuvat asiakkaat ennalta määritellyistä asiakasryhmistä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Lue lisää henkilökohtaisesta budjetista.

>>Valinnanvapauskokeilun www-sivut

Neuvontanumero p. 019 459 2625
avoinna ma-to 9-15 ja pe 9-12
numerossa on takaisinsoittojärjestelmä

Ajankohtaisia tiedotteita valinnanvapauskokeilusta

Tuusula on mukana valinnanvapauskokeilussa yhdessä Keski-Uudenmaan sote-hankkeeseen kuuluvien kuntien kanssa: Tuusula, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen. Alkuvuodesta 2018 Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu laajeni Itä- ja Länsi-Uudellemaalle henkilökohtaisen budjetin osalta ja kokeilun nimi muuttui Uudenmaan alueelliseksi valinnanvapauskokeiluksi.

Valinnanvapauskokeilu tuottaa tietoa sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapautta koskevaan valmisteluun. Valinnanvapauslainsäädäntö säädetään osana sote-uudistusta. Valinnanvapauslain valmisteluun voi tutustua osoitteessa: alueuudistus.fi/soteuudistus/asiakkaan-valinnanvapaus.