Kotialbumin lumoissa (historia)

Kuvassa on käyntikorttikuva nuoresta Pekka HalosestaPerhealbumeiden kuvat ovat usein samoja tarkoituksia varten otettuja, kuin Pekka Halosen kotialbumin kuvat. Tärkeissä tilanteissa haluamme ikuistaa hetken, jotta voimme palata siihen jälkikäteen. Useat asiat unohtuvat ilman valokuvia. Aluksi kuvat olivat musta-valkoisia, mutta 1900-luvun alussa saattoi lehdissä nähdä myös värikuvia. Värikuvat yleistyivät vasta 1940-luvulla.

Nykyisin kuvia näppäillään huomattavasti enemmän kuin Halosten eläessä. Valokuvaustekniikan kehittymisen myötä kuvia on ollut helpompi ja nopeampi ottaa. Enää ei tarvita pitkiä valotusaikoja tai valokuvalevyjä, kuten vielä 1900-luvun alussa. Kehitys on ollut nopeaa alkukankeuden jälkeen, ja filmikameroiden myötä valokuvaus yleistyi. Monet suomalaiset taiteilijat alkoivat käyttää valokuvaa työnsä apuvälineenä - myös Pekka Halonen innostui valokuvaamisesta.

Seuraavien linkkien kautta voitte perehtyä Pekka Halosen perhealbumin kuviin. Liitetiedostot sisältävät myös tehtäväideoita, jotka aktivoivat tutustumista.

Lasten syntymäajat

Pekka Halosen kotialbumin kuvia:

Teema 1. Maalausretki

Teema 2. Perhekuvat

Teema 3. Lapset

Teema 4. Vapaa-aika

Teema 5. Talvi Halosenniemessä