Ystäväkortit

Pekka Halosella oli paljon ystäviä, joiden kanssa hän saattoi keskustella ja vaihtaa mielipiteitä. Ystävät myös auttoivat ja tukivat toisiaan, kuten hyvien ystävien on tapana tehdä.

Linkistä voitte tulostaa ystäväkorttipohjat, joilla voitte pelata ystäväpeliä. Peli on sovellutus "Mitä tiedät ystävästäni" leikistä. Korttipohjiin on jätetty valkoiset kohdat, joihin voitte piirtää kuvat ystävyksistä. Kuvia voit etsiä esimerkiksi googlettamalla. Piirtämisen jälkeen sivut kannattaa laminoida ja leikata keskeltä kahtia. Sen jälkeen teillä on 11 erilaista korttia.

Ystäväpelin ohjeet ryhmälle:

  1. Askarrelkaa ystäväkortteja esimerkiksi kolme lajitelmaa, joissa jokaisessa on samat kortit (11 erilaista). Jakautukaa kolmeen ryhmään, jonka jälkeen jokainen ryhmä valitsee yhteisen ystävän (vain yhden). Tarvittaessa ystävä arvotaan.
  2. Pelissä yritetään arvata toisen pelaajaryhmän ystävän nimi. Kannattaa selvittää yhden ryhmän ystävä kerrallaan, siten että kaksi muuta ryhmää esittävät kysymyksiä vuorotellen.
  3. Kysymyksiin saa vastata "ei", "kyllä" tai "en tiedä". Hyvä kysymys on esimerkiksi "Onko hän nainen", koska sen avulla onnistuu karsimaan korttien määrää pienemmäksi. Väärät kortit kannattaa kääntää nurinpäin.
  4. Asettakaa kortit siten, että jokainen ryhmän jäsen näkee ne mahdollisimman hyvin.
  5. Ennen pelaamista kortteihin kannattaa tutustua. Hyviä tapoja on esimerkiksi korttien lajittelu miehiin ja naisiin, aviopareihin, taidemaalareihin ja kirjailijoihin. Lapsien lukumäärän selvittäminen on myös hyvä keino erotella ystäviä toisistaan. Kortteihin on kirjoitettu samalla tavalla muotoiltuja luonnehdintoja, jotta lajittelu olisi helpompaa. Luonnehdintoja on yritetty sijoittaa "samoihin kohtiin".
  6. Opettajan tai ohjaajan kannattaa tutustua kortteihin ennen pelaamista, koska osa luonnehdinnoista saattaa olla vaikeaselkoisia. Avustuksella ja hyvällä ohjeistuksella korteilla pelaaminen onnistuu jo esikouluikäisten kanssa.

Ystävyyskortit