Tee aloite!

Olisiko sinulla ideoita kunnan toiminnan kehittämiseen? Kuntalaisaloite on vakiintunut yleistä merkitystä omaavan asian ajamiseen. Voit tehdä sen yksin tai yhteistyössä muiden asiaa ajavien kanssa kansallisessa Kuntalaisaloite.fi-palvelussa. Sivuilta voit selata myös kaikkien muiden palvelussa mukana olevien kuntien aloitteita. Ehkä niistä löytyisi jo sopivaa pohjaa oman asiasi ajamiseen?

Aloitteita tehdään eniten kunnan teknisistä palveluista, kuten liikenneturvallisuudesta, puistoista sekä liikuntapaikoista. Kuntalaiset käyttävät aktiivisesti aloiteoikeuttaan myös esimerkiksi koulukuljetuksiin sekä vanhusten palveluihin liittyvissä asioissa.

Kuntalaisaloite.fi-sivuston lisäksi voit tehdä aloitteen Tuusulan kunnan omilla verkkosivuilla. Aloite-sivulta löydät myös ohjeita aloitteen kirjoittamiseen sekä linkit käsitteillä oleviin ja jo käsiteltyihin kuntalaisaloitteisiin. Aloitteen voi myös lähettää postitse tai viedä kunnan kirjaamoon (Kirjaamo, Tuusulan kunta, Hyryläntie 16, PL 60, 04301 Tuusula). Kunta siirtää näin toimitetut aloitteet kunnan verkkosivuille.

Kuntalaisaloitteen lisäksi voit äänioikeutettuna Suomen kansalaisena olla mukana tekemässä kansalaisaloitetta tai eurooppalaista kansalaisaloitetta.

Lisätietoa ja lähteet:

Kuntaliiton sivuilla (kuntalaisaloite)