Anna kulttuurin liikuttaa

tuusulanjarvi-3Tuusulanjärvi tarjoaa monia mahdollisuuksia kokea kulttuuri ja kesäinen Suomi: Patikoi upeissa museomaisemissa. Pyöräile Tuusulanjärven ympäri. Souda Halosenniemestä Sarvikalliolle. Mahtavat kesä-elämykset odottavat Tuusulassa. Hyppää vaikka Visit Lake Tuusula -bussiin ja olet jo perillä! Osallistu myös pikniklauttaristeilyn arvontaan. Anna kulttuurin liikuttaa.

Tutustu Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön

Monet suomalaiset sanan, kuvan ja sävelen mestarit ovat vaikuttaneet Tuusulan Rantatiellä 1900-luvun alkupuolella. Tuusulanjärvi houkutteli taiteen kultakauden mestareita, jotka loivat ihailemaansa maalaisympäristöön taiteilijayhteisön. Tuusulanjärven rantamaisemat ovat säilyttäneet omaleimaisuutensa. Museotieksi nimetyn Rantatien varrella voi nauttia historian sävyttämistä maisemista sekä taide- ja kulttuurielämyksistä. Aleksis Kiven kuolinmökki, Halosenniemi, Erkkola ja Syvärannan paikalla sijaitseva Lottamuseo ovat museotien varren museoita. Onnela tarjoaa edelleen majoituspalveluita matkailijoille. Ainola, Suviranta ja Ahola sijaitsevat Tuusulanjärven koillispuolella.

Patikoi upeissa maisemissa

Tuusulanjärvi on valittu Uudenmaan maakuntajärveksi. Järven virkistyskäyttö on runsasta ja sen rantamilla ja lähialueilla on monia mielenkiintoisia luontokohteita. Tunnetuin niistä lienee Sarvikallion alue upeine näkymineen järven länsirannalla. Rantatien nähtävyyksien lähellä on pieni Fjällbon puistoalue, josta on mukava katsella kansallismaisemia. Fjällbo löytyy Aleksis Kiven kuolinmökin ja Erkkolan yhteisen pysäköintialueen läheisyydestä.

Souda Halosenniemestä Sarvikalliolle

Voit tutustua Tuusulanjärven maisemiin myös esimerkiksi soutuveneellä. Sarvikallio on myös ihanteellinen piknikkohde, jonne pääset rantautumaan veneellä.

Tuusulan kunnan soutuveneitä voi vuokrata veneilykaudella Halosenniemen lipunmyynnistä ja Gustavelundista. Soutuveneiden vuokra on 5€/2h, 10€/2h ja 15€/6h.

Kirkkoveneitä vuokraa Keravan Urheilijat ry. Veneiden kotisatama on Gustavelundissa.

Pyöräile Tuusulanjärven ympäri

Reitti Tuusulanjärven ympäri on noin 20 kilometriä. Matkan varrella on kauniita kulttuurimaisemia ja museoita. Vieraile Halosenniemessä tai Erkkolassa - tai piipahda vaikka kahville Lottamuseoon.

Pyöränvuokrausta on tarjolla kesäkuukausina

Fatbike-pyöriä vuokraa Fatbikevuokraus. Alueen majoituspalvelut tarjoavat asiakkailleen pyöriä käyttöön.

Tuusulan kunnan yhteistöpyöriä/sähköpyöriä voi lainata Tuusportista.

Lue lisää järven ympäripyöräilystä esimerkiksi Visit Tuusulanjärven sivuilta.

Kulje Visit Lake Tuusula -bussilla

Visit Lake Tuusula hop on hop off -bussi vie sinut kätevästi Tuusulanjärven nähtävyyksiin. Reitti kulkee alueen monien museoiden ja majoituskohteiden ohi. Reitin varrella olevat pysäkit on merkitty bussin nimellä (Visit Lake Tuusula bus). Lippu on voimassa koko päivän ja voit nousta bussiin tai jäädä pois kyydistä niin monesti kuin haluat hop on hop off -tyylisesti. Koko kierros kestää n. 1, 5 h. Bussi kiertää Tuusulanjärvellä 15.5.-15.9.2019 tiistaista sunnuntaihin. Katso aikataulu!

Osallistu pikniklauttaristeilyn arvontaan!

Tutustu itse Tuusulanjärven maisemiin ja osallistu arvontaan! Tuusulan kunta järjestää 24.6.2019-14.7.2019 arvonnan. Arvonnan palkintona on Ohjelmapalvelu Sportunan toteuttama noin kahden tunnin aurinkolauttaristeily Tuusulanjärvelle ja Gustavelundin kokoama piknikeväskori. Arvonnan voittaja voi ottaa risteilylle mukaan perheensä tai ystävänsä, sillä mukaan mahtuu 12 henkilöä. Myös piknikkorin tarjoilut ovat 12 henkilölle. Palkinnon arvon on yhteensä noin 600 euroa. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Palkinto arvotaan viikolla 29 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken. Palkinnon tarjoavat Tuusulan kunta, Hotelli Gustavelund ja Ohjelmapalvelu Sportuna

Osallistu arvontaan