• Yhteisöpyörät

Yhteisöpyörät

Lisätiedot

TuuSport, p. 050 322 3435

Yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Tuusulan kunnan maksutta lainattavat yhteisöpyörät mallia Tunturin eFonte lähtevät kesäksi ja syksyksi liikenteeseen, kun kuluvan vuoden 2019 osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä menestynyt Sähköpyörät ja sähköpotkulauta kuntalaisten yhteiskäyttöön -ehdotus siirtyy nyt toteutusvaiheeseensa. Yhteisöpyörien kotipesänä toimii Tuusport-liike Hyrylässä. Kokeilu käynnistyy kahdella pyörällä ja kestää 15.11.2019 asti.

Yhteisöpyörän lainaaminen

Yhteisöpyörän, joka on sähköpyörä, maksimissaan yhden päivän lainaus tapahtuu Tuusport-liikkeestä osoitteesta Koskenmäenpolku 4, 04300 Tuusula. Tuusport on avoinna arkisin klo 9-18, lauantaina klo 9-14. Yhden päivän lainausaika tarkoittaa Tuusportin aukioloajan mukaista aikaa. Poikkeuksena on lauantaina klo 13.00 lähtien tehdyt varaukset, tällöin palautusaika on maanantaina klo 9.00. Pyörän varauksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan. Varaajan tulee pyörää lainatessaan esittää henkilöllisyystodistus ja täytettävä lainauslomake. Pyörää ei saa luovuttaa toiselle henkilölle, vaan lainaaja on vastuussa pyörästä palautukseen asti. Pyörän lainaajan on oltava 18 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaalle pyörän voi lainata hänen seurassaan oleva aikuinen, jolloin vastuu pyörästä on aikuisella.

Yhteisöpyörällä liikenteessä

Lainaajan tulee huomioida pyörällä liikkuessaan, että pyörän oman lukon lisäksi se on aina lukittava pyörätelineeseen tai tolppaan vaijerilukolla. Pyörää ei saa milloinkaan jättää lukitsematta tai valvomatta. Pyöräilykypärän saa lainaan maksutta pyydettäessä, mikäli omaa ei ole käytettävissä. Jos lainaaja on vahingoittanut pyörää tahallisesti tai sitä ei palauteta, lainaajan omavastuuosuus on 200 €. Pienemmissä vahingoissa omavastuuosuus on korjauksen hinta (renkaan puhkeamisesta ei veloiteta). Kadotetusta avaimesta, lukosta tai kypärästä veloitetaan 20 €. Tuusport tai Tuusulan kunta ei vastaa miltään osin pyörän käyttäjälle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista esim. kaatumisen seurauksena tai vahingoista, jotka aiheutuvat esim. pyörän epäkunnosta.

Yhteisöpyörän käyttöehdot

Pyörän lainaaminen ja palautus

 • Pyörää lainaa Tuusport oy, osoitteessa Koskenmäenpolku 4, 04300 Tuusula
 • Pyörää lainattaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus ja täytettävä lainauslomake.
 • Pyörää ei saa luovuttaa toiselle henkilölle, vaan lainaaja on vastuussa pyörästä palautukseen asti.
 • Pyörän lainaajan on oltava 18 vuotta täyttänyt. Alle 18- vuotiaalle pyörän voi lainata hänen seurassaan oleva aikuinen, jolloin vastuu pyörästä on aikuisella.
 • Pyörä on palautettava Tuusporttiin. Tuusport on avoinna arkisin klo 9-18, lauantaina klo 9-14.
 • Pyörän saa lainaan maksimissaan yhdeksi päiväksi, Tuusportin aukioloaikojen mukaan. Poikkeuksena lauantaina klo 13 tehdyt varaukset. Tällöin palautusaika on maanantai klo 9.
 • Pyörän varauksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan.

Pyörän käyttö

 • Pyörän avain on merkitty numerolla ja sama numero löytyy pyörästä.
 • Pyörän oman lukon lisäksi pyörä on AINA lukittava pyörätelineeseen tai tolppaan vaijerilukolla. Pyörää ei saa milloinkaan jättää lukitsematta tai valvomatta.
 • Pyöräilykypärän ja valaisimen saa lainaan maksutta pyydettäessä.

Vastuu

 • Jos pyörä varastetaan tai se rikkoutuu, siitä on viipymättä ilmoitettava Tuusporttiin, puh. 050 322 3435. Lainaajan on annettava tiedot varkaudesta Tuusporttiin ja poliisille.
 • Jos pyörä on lukitsematta (pyörän oma lukko ja vaijerilukko) ja se varastetaan, on varaaja vastuussa siitä.
 • Jos lainaaja on vahingoittanut pyörää tahallisesti tai sitä ei palauteta, lainaajan omavastuuosuus on 200 €. Pienemmissä vahingoissa omavastuuosuus on korjauksen hinta (renkaan puhkeamisesta ei veloiteta). Kadotetusta avaimesta, kypärästä tai valaisimesta veloitetaan 20 €.
 • Tuusport tai Tuusulan kunta ei vastaa miltään osin pyörän käyttäjälle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista esim. kaatumisen seurauksena tai vahingoista, jotka aiheutuvat esim. pyörän epäkunnosta.
 • Allekirjoituksellaan lainaaja hyväksyy yllä olevat ehdot.