Asuntomessut Tuusulassa 3.-30.8.2020

Asuntomessut esittelivät monipuolisesti elämisen taidetta Tuusulassa

Pääkaupunkiseudun kylkeen, kulttuurihistorialtaan värikkääseen Tuusulaan sijoittuvat 50-vuotisjuhlamessut esittelivät kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistettynä kylämaiseen yhteisöön, jossa palvelut ja naapurit ovat lähellä ja asuminen on terveellistä ja turvallista. Viljapellot ja luontopolut lähtevät suoraan kotien takapihoilta. Taiteen merkitys elämisessä ja olemisessa näkyy niin asuinympäristössä kuin kotien sisälläkin.

Asuntomessut Tuusulassa 1970, 2000 ja 2020

Tuusulan kolmas asuntomessualue sijaitsee aivan Tuusulan keskustan Hyrylän tuntumassa, Rykmentinpuiston alueella. Helsingistä Tuusulaan on matkaa 30 km.

Tervetuloa tulevaisuuden kyläkaupunkiin

Huikean monipuoliselle asuntomessualueelle on rakentunut yhteensä 27 pientaloa, kaksi kerrostaloa, kaksi townhousea ja yksi rivitalo. Hoivakorttelissa on päiväkoti, senioriasuntoja ja ikäihmisten hoivaa sekä koirien päivähoitoa samassa pihapiirissä.

Messualueella on puurunkoisia taloja, hirsitaloja ja kivitaloja, sekä yksi- että kaksikerroksisia ratkaisuja. 

Messualuetta reunustava laaja puisto tarjoaa asukkaille paikan hengähtää lammikoiden laidalla laitureilla ja istuskella penkeillä. Lapsille puistoalueella on useita leikkipaikkoja.

Asuntomessut järjestettiin 3.-30.8.2020 Tuusulassa.

Asuntomessut oli alkupamaus Rykmentinpuiston rakentamiselle

Loppuraportti kertoo onnistuneesta messutapahtumasta ja aluerakentamishankkeen ensimmäisen asuinalueen toteutumisesta.

Tuusulan Asuntomessujen loppuraportti luotaa elokuun messutapahtuman järjestelyt, messuaikaiset tapahtumat ja viestinnän sekä messujen talousluvut. Tuusulan kunnan asuntomessuprojektin kokoama raportti on koonnos messualueelle toteutuneista pysyvistä kestävän asumisen esimerkeistä ja siitä, miten messuteemat näkyvät asukkaiden arjessa.

Loppuraportin julkaisee Tuusulan kunta ja se on julkaistu aikaisempien messuvuosien tapaan Suomen Asuntomessujen verkkosivulla asuntomessut.fi. Voit tutustua loppuraporttiin linkistä Loppuraportti Asuntomessut Tuusulassa 2020.