Asiointi kirjastossa koronavirusepidemian aikana

Tälle sivulle on koottu voimassa olevat ohjeistukset kirjaston käyttäjille koronavirusepidemian aikana.

Tuusulan kunnan koronatiedotteet.


Päivitetty 4.1.2021

Tuusulan kirjastojen rajoitetut palvelut jatkuvat 31.1.2021 saakka

Tuusulan kunta linjasi koronasuositusten ja -rajoitusten voimassaolon jatkamisesta 31.12.2020. Kirjastoasiointia koskevat rajoitukset jatkuvat 31.1.2021 saakka.

Kirjastossa ei voi oleskella, ainoastaan pikainen asiointi on sallittua. Muistutamme turvaväleistä ja käsihygieniasta ja suosittelemme maskin käyttöä. Kirjastoon ei saa tulla oireisena.

Asiointi tapahtuu itsepalveluna. Kirjastotiloissa on rajattu alueet, joita voi käyttää. Aineistot, lehtisalit, lukusalit ja kokoustilat eivät ole käytössä. Henkilökuntaa on paikalla, mutta kontakteja vältetään.

Suosittelemme varausten tekoa verkkokirjastossa ja varausten nopeaa noutoa. Varaukset noudetaan itsepalveluhyllystä. Lainaus ja palautus tapahtuu automaateilla. Palautukset voi jättää myös palautusluukkuun. Muista kirjastokortti, automaatilla ei voi lainata ajokortilla tai muulla henkilökortilla.

Asiakastietokoneita, kopiokoneita ja tulostimia on käytössä pikaiseen asiointiin.

Tapahtumat, ryhmäkäynnit ja opastukset perutaan tai siirretään verkkoon. Maskien jako haavoittuvimmassa asemassa oleville jatkuu sekä TuusInfossa että kirjastoissa.

Kirjastoauto ei kulje. Auton varaukset voi noutaa pääkirjastosta.

Kirjastojen aukioloajat.


E-kirjasto

E-kirjastoon pääsee kätevästi vaikka kotisohvalta. Kirjasto tarjoaa verkossa e-kirjoja ja e-äänikirjoja, elokuvia, lehtiä, musiikkia ja musiikinopetuskursseja. Kirjaudu e-palveluihin kirjastokortilla ja PIN-koodilla. 

Kirjoja ja äänikirjoja 

Aikakauslehtiä 

Elokuvia 

Musiikkia 

Musiikkivideoita 

Musiikinopetusta 

Lisää linkkejä e-aineistoihin

Kirjaston ja muiden tahojen maksuttomia verkkoaineistoja.