Asiointi kirjastossa koronavirusepidemian aikana

Tälle sivulle on koottu voimassa olevat ohjeistukset kirjaston käyttäjille koronavirusepidemian aikana.

Tuusulan kunnan koronatiedotteet.


Päivitetty 7.9.2021

Rajoitukset Tuusulan kirjastoissa

Kirjastossa huomioidaan asiakastilojen käytössä yleiset hygieniavaatimukset, joiden mukaan asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. 

Asiointi kirjastossa

Asiakaspaikat järjestetään kirjastossa mahdollisimman väljästi ja asiakkaille annetaan mahdollisuus pitää riittävä etäisyys toisiinsa. Vain puolet kirjaston sohvista, tuoleista ja lukupaikoista on asiakkaiden käytössä. Kirjastossa voi oleskella, kunhan huomioi riittävän etäisyyden muihin. 

Asiakastietokoneita on käytössä useampia. Osa on tarkoitettu 15 minuutin pika-asiointiin, osaa voi käyttää pidempään.

Kirjastossa on mahdollista pestä kädet, ja käsidesiä on tarjolla. Maskisuositus on yhä voimassa. Kirjaston laitteiden ja pintojen tehostettua puhdistusta jatketaan.

Tilat ja ryhmät

Lukusalit ja lehtisalit ovat käytössä, mutta istumapaikkoja on rajoitetusti. Pääkirjaston lehtisali avataan aamulla klo 8. Jokelan ja pääkirjaston lukusalit ovat auki kirjaston aukioloaikoina.

Pääkirjaston kokoustila Lauraan ja Einariin sekä Pelihuone Epeliin voi tehdä varauksia. Ryhmätyötilaa voi käyttää. Asiakasmääriä rajoitetaan tiloissa.

Pääkirjaston pajatila avataan syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Ryhmiä otetaan vastaan yksi kerrallaan.

Lisätietoa varattavista tiloista.

Kirjastoauto

Kirjastoautoon pääsee sisälle vain yksi perhe tai kaksi asiakasta kerrallaan. Varausten tekemistä etukäteen suositellaan asioinnin helpottamiseksi.

Kirjaston tapahtumat

Syyskaudella kirjaston tapahtumat järjestetään kirjaston tiloissa senhetkiset rajoitukset huomioon ottaen. Terveysturvallisuus varmistetaan mm. rajoittamalla tilaisuuksien osallistujamäärää puoleen tilan kapasiteetista. Katso kaikki Tuusulan tapahtumat tapahtumakalenterista.

Kellokosken kirjaston remontti

Kellokosken kirjaston remontti on lähes valmis ja kirjasto avataan 16.9. 

Kirjastojen aukioloajat.


E-kirjasto

E-kirjastoon pääsee kätevästi vaikka kotisohvalta. Kirjasto tarjoaa verkossa e-kirjoja ja e-äänikirjoja, elokuvia, lehtiä, musiikkia ja musiikinopetuskursseja. Kirjaudu e-palveluihin kirjastokortilla ja PIN-koodilla. 

Kirjoja ja äänikirjoja 

Aikakauslehtiä 

Elokuvia 

Musiikkia 

Musiikkivideoita 

Musiikinopetusta 

Lisää linkkejä e-aineistoihin

Kirjaston ja muiden tahojen maksuttomia verkkoaineistoja.