Valoa, enemmän valoa!

Tuusulan kulttuuripalvelut järjesti valaistuja kohteita ja valotaidetta pimeneviin iltoihin 24.10.-8.11.2020 eri puolilla Tuusulaa. Tuusulalaiset ja muut valotaiteesta kiinnostuneet toivotettiin tervetulleeksi kokemaan taidetta omaan tahtiin ja nauttimaan valosta ja ulkoilmasta 24.10.-8.11.2020. Kohteisiin oli vapaa pääsy.

Vastaa lyhyeen palautekyselyyn. Kysely avautuu uudessa ikkunassa ja siihen pääset tästä >

#KulttuuriLiikuttaa #ElämisenTaidetta

1. Alexander Reichstein: Metamorphoses

Muodonmuutokset-installaatio_Alexander Reichstein (5)

Paikka: Tuusulanjärven ranta, Tuuskoto (Kotorannankuja 10)

Alexander Reichstein toteutti Metamorphoses-valotaideteoksen Tuuskodon rantaan. Hohtava veistosinstallaatio esittää uv-maalatuilla rautalankahahmoilla muodonmuutoksen lapsesta aikuiseksi, toukasta perhoseksi. Toukat tulevat munasta ja ne kiemurtelevat kuin vastasyntyneet vauvat. Niille kasvaa kädet ja jalat, joiden avulla ne leikkivät oksien ympärillä kuten taaperot. Muodonmuutoksen viimeisessä vaiheessa hahmot levittävät siipensä aikuistuessaan, ja lentävät pesästä kohti tuntematonta. Veistosinstallaatio täydentyi ääniefekteillä, kun hahmot nauravat, itkevät ja mumisevat omalla kielellään. Äänisuunnittelu: Petri Laakso
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/266380914405685

2. Taidekasarmin valoinstallaatio

Paikka: Taidekeskus Kasarmi (Jääkärinpolku 2)

Valotaiteilija Kari Kola toteutti Tuusulan vanhaan kasarmirakennukseen eli Taidekasarmiin valoteoksen nimeltä Syksy. Lämpimät ruskan sävyt valaisivat rakennuksen ikkunoita ja piippuja. Teos oli hidastempoinen ja rauhallinen.

Suomi 100 -juhlavuonna Saana-tunturin valaissut Kola suunnitellut ja tehnyt valaistusta moniin oopperoihin, musikaaleihin, konsertteihin, ympäristö- ja maisemakohteisiin, tapahtumiin ja tanssiteoksiin.

3. Valaistuja puita ikäihmisten iloksi

Paikka: Riihikallion palvelukeskuksen sisäpiha (Pellavamäentie 5-7) Jokelan Notkopuisto (Jyväkuja) Kellokosken Ruukinpuisto (Ruukinpolku)

Tuusulan kunnan kulttuurinen vanhustyö haluaa ilahduttaa myös kunnan ikäihmisiä koristamalla vanhuspalveluiden läheisyydessä olevia puita. Valot ripustettiin Riihikallion palvelukeskuksen sisäpihan puuhun, Kellokosken Ruukinpuiston isoon haapaan lähelle Kustaa Aadolf -senioritaloa sekä Jokelan Notkopuistoon valaisemaan senioripuiston käyttäjiä ja muitakin puiston ohikulkijoita.

4. Rouva Marraskuu kuljeskelee pimenevässä illassa

Paikka: Taidekasarmin (Jääkärinpolku 2) ja Tuusulan pääkirjaston (Autoasemankatu 2) tienoilla Aika: Ke 4.11. klo 18-18.45

Rouva Marraskuu oli kutsuttu ihastelemaan Taidekeskus Kasarmin valoja. Kutsusta innostuneena Rouva laittoi ylleen valoa loistavan hameen, hehkuvan tiaran kutreilleen ja seikkailumielen myssyn alle ja lähti kävelylle pimeään iltaan. Ilman pimeyttä valo ei olisi loistanut niin kauniisti! Rouva Marraskuu on nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen kolme metriä korkea liikkuva nukkehahmo.

5. Klaavolan talon kattokruunu loistaa ja pihapuut säkenöivät

Paikka: Klaavolan museo (Klaavolantie 3)

Tuusulan museon Klaavolan nykyinen päärakennus ajoittunee 1700- ja 1800-lukujen vaihteeseen. Kotiseutumuseona se on toiminut vuodesta 1983. Klaavolan kaunis kaunis kattokruunu sytytettiin sekä takapihan puut valaistiin ohikulkijoiden iloksi.

6. Pekka Halosen akatemian oppilaiden Viertolan sonni valaistuna

Paikka: Fjällbon puisto, Aleksis Kiven kuja

Viertolan sonni -teos oli Pekka Halosen akatemian kuva-ja mediataiteen toisen vuosikurssin valinnaisen veistoksen opiskelijoiden toteuttama valaistu teos. Työryhmä: Emma Vilppula, Jenni Kykkänen, Mona Lampiranta, Sini Herva ja Aada Penna. Adan Kader osallistuu tapahtumaan pienemmällä valaistulla härällä. Ohjaajana molemmissa töissä Pasi Järvinen.

7. Auringonsilta iltavalaistuksessa

Paikka: Rykmentin puistotie

Yleisöä kehotettiin käymään katsomassa Pekka Jylhän Auringonsilta-ympäristötaideteos iltavalaistuksessa. Monumentaalisen, noin yhdeksänmetrisen auringonkukan keskiötä merkkaa 24 valaisinta. 

8. Heijastinpuu

Paikka: Tuusulanjärven ranta, Tuuskoto (Kotorannankuja 10)

Ota heijastin käyttöösi tai ripusta ylimääräiset heijastimesi niitä tarvitseville. Heijastin auttaa näkymään liikenteessä ja esimerkiksi autoilijaa näkemään hämärässä kulkevan kävelijän. Laitetaan hyvä kiertämään <3

 

Kohteet kartalla