Valoa, enemmän valoa! 24.10.-8.11.2020

Valaistuja kohteita ja valotaidetta pimenevissä illoissa eri puolilla Tuusulaa. Tervetuloa kokemaan taidetta omaan tahtiin ja nauttimaan valosta ja ulkoilmasta 24.10.-8.11.2020.
Vapaa pääsy.
Yleisöä pyydetään huolehtimaan turvaväleistä.

Klikkaa itsesi Facebook-tapahtumaan ja kutsu ystäväsikin mukaan: Facebook-tapahtumaan >

#KulttuuriLiikuttaa #ElämisenTaidetta

1. Alexander Reichstein: Metamorphoses

Muodonmuutokset-installaatio_Alexander Reichstein (5)

Paikka: Tuusulanjärven ranta, Tuuskoto (Kotorannankuja 10)

Alexander Reichstein toteuttaa Metamorphoses-valotaideteoksen Tuuskodon rantaan. Hohtava veistosinstallaatio esittää uv-maalatuilla rautalankahahmoilla muodonmuutoksen lapsesta aikuiseksi, toukasta perhoseksi. Toukat tulevat munasta ja ne kiemurtelevat kuin vastasyntyneet vauvat. Niille kasvaa kädet ja jalat, joiden avulla ne leikkivät oksien ympärillä kuten taaperot. Muodonmuutoksen viimeisessä vaiheessa hahmot levittävät siipensä aikuistuessaan, ja lentävät pesästä kohti tuntematonta. Veistosinstallaatio täydentyy ääniefekteillä, kun hahmot nauravat, itkevät ja mumisevat omalla kielellään. Äänisuunnittelu: Petri Laakso
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/266380914405685

2. Taidekasarmin valoinstallaatio

Paikka: Taidekeskus Kasarmi (Jääkärinpolku 2)

Valotaiteilija Kari Kola toteuttaa Tuusulan vanhaan kasarmirakennukseen eli Taidekasarmiin valoteoksen nimeltä Syksy. Lämpimät ruskan sävyt valaisevat rakennuksen ikkunoita ja piippuja. Teos on hidastempoinen ja rauhallinen. Syksy-valoteos on koettavissa 24.10.-8.11.

Suomi 100 -juhlavuonna Saana-tunturin valaissut Kola suunnitellut ja tehnyt valaistusta moniin oopperoihin, musikaaleihin, konsertteihin, ympäristö- ja maisemakohteisiin, tapahtumiin ja tanssiteoksiin.

3. Klaavolan talon kattokruunu loistaa ja pihapuut säkenöivät

Paikka: Klaavolan museo (Klaavolantie 3)

Tuusulan museon Klaavolan nykyinen päärakennus ajoittunee 1700- ja 1800-lukujen vaihteeseen. Kotiseutumuseona se on toiminut vuodesta 1983. Klaavolan kaunis kaunis kattokruunu sytytetään sekä takapihan puut valaistaan ohikulkijoiden iloksi. Muistathan hyvät heijastimet kulkiessasi Klaavolantiellä!

4. Valaistuja puita ikäihmisten iloksi

Paikka: Riihikallion palvelukeskuksen sisäpiha (Pellavamäentie 5-7) Jokelan Notkopuisto (Jyväkuja) Kellokosken Ruukinpuisto (Ruukinpolku)

Tuusulan kunnan kulttuurinen vanhustyö haluaa ilahduttaa myös kunnan ikäihmisiä koristamalla vanhuspalveluiden läheisyydessä olevia puita. Valot ripustetaan Riihikallion palvelukeskuksen sisäpihan puuhun, Kellokosken Ruukinpuiston isoon haapaan lähelle Kustaa Aadolf -senioritaloa sekä Jokelan Notkopuistoon valaisemaan, niin senioripuiston käyttäjiä, kuin muidenkin puiston ohikulkijoita.

5. Rouva Marraskuu kuljeskelee pimenevässä illassa

Paikka: Taidekasarmin (Jääkärinpolku 2) ja Tuusulan pääkirjaston (Autoasemankatu 2) tienoilla Aika: Ke 4.11. klo 18-18.45

Rouva Marraskuu on kutsuttu ihastelemaan Taidekeskus Kasarmin valoja. Kutsusta innostuneena Rouva laittaa ylleen valoa loistavan hameen, hehkuvan tiaran kutreilleen ja seikkailumielen myssyn alle ja lähtee kävelylle pimeään iltaan. Ilman pimeyttä valo ei loistaisi niin kauniisti! Tervetuloa tapaamaan Rouva Marraskuuta!

Rouva Marraskuu on nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen kolme metriä korkea liikkuva nukkehahmo.

6. Heijastinpuu

Paikka: Tuusulanjärven ranta, Tuuskoto (Kotorannankuja 10)

Ota heijastin käyttöösi tai ripusta ylimääräiset heijastimesi niitä tarvitseville. Heijastin auttaa näkymään liikenteessä ja esimerkiksi autoilijaa näkemään hämärässä kulkevan kävelijän. Laitetaan hyvä kiertämään <3