Puistokummit

Ilmoittaudu mukaan

Tule mukaan täyttämällä lomake!

Yhdessä vihreämpää Tuusulaa

Puistot, niityt, metsät ja muut viheralueet ovat tärkeitä voimavaroja kaikenikäisille ihmisille. Puistokummitoiminta on Tuusulan kunnan organisoimaa vapaaehtoistoimintaa viheralueita hoitaen. Puistokummit tekevät arvokasta työtä meidän kaikkien yhteisten alueiden hyväksi.

Puistokummitoiminta antaa kuntalaisille keinoja aktiivisesti vaikuttaa oman lähiympäristönsä viihtyvyyteen ympäristöä parantavilla toimilla. Se tarjoaa kummeille mahdollisuuden merkitykselliseen ja mielekkääseen tekemiseen alueen ympäristön hyväksi.

Tule pitämään huolta viheralueista!

Puistokummi voi työskennellä hänen lähipuistossa tai muussa itselle tärkeässä kohteessa. Roskan keruu on yksi tärkeä puistokummin tehtävä, mutta puistokummien työt räätälöidään kunkin omien kiinnostuksen kohteiden sekä hoidettavan alueen mukaan. Kummina voi esimerkiksi kitkeä rikkaruohoja, leikata pensaita, kohentaa perennaryhmiä tai siistiä grillipaikkoja.

Puistokummi työskentelee omatoimisesti oman aikataulunsa ja jaksamisen mukaan. Puistokummiksi ilmoittautuminen ei velvoita mihinkään, mutta tarjoaa kummeille mahdollisuuden merkitykselliseen ja mielekkääseen tekemiseen alueen viihtyisyyden parantamiseksi.

Kaikki ovat tervetulleita puistokummiksi. Puistokummiksi voi ryhtyä myös porukalla. Esimerkiksi päiväkotiryhmät ja työ- tai kaveriporukat ovat erittäin tervetulleita pitämään huolta itselleen tärkeistä alueista.

Lue lisää puistokummitoiminnasta Puistokummien käsikirjasta!

 

Kysy lisää puistokummitoiminnasta!

Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen
040 314 4333
yhteisopuutarhuri@tuusula.fi

Ilmoittautumislomake