Omakotitontteja on kyselty vilkkaasti Tuusulassa

15.04.2014

Tuusulassa omakotitonttien kysyntä on ollut vilkasta, kun tontit tulivat myyntiin maaliskuun loppupuolella. Tuusulalla on tänä keväänä myynnissä 80 omakotitonttia eri puolilla kuntaa. Omakotitonttien hakuaika päättyy viikon kuluttua.

- Kyselyitä omakotitonteista on tullut runsaasti, tontti-insinööri Sari Tennijärvi Tuusulan maankäyttö- ja karttapalveluista kertoo. - Erityisesti Etelä-Tuusulan tontit kiinnostavat, mutta myös tarjousten perusteella myytäviä tontteja on kyselty, Tennijärvi jatkaa.

Tontteja on myynnissä Lahelan Stenbackasta, Hyrylän Tuuliviirinkujalta, Jokelan Peltokaaresta ja Kellokosken Roinilanpellosta. - Lahela on pidetty omakotitalovaltainen asuinalue. Tuuliviirinkujalla puuomakotitaloista koostuvat korttelit ja keskeinen sijainti kiinnostavat tulevia asukkaita. Jokelassa tontit sijaitsevat lyhyen matkan päässä asemasta, Tennijärvi kuvailee kyselijöiden antamaa palautetta.

Stenbackan tontit maksavat 85 e/m2 ja Pohjois-Tuusulan tontit 45 e/m2. Tontit voi myös vuokrata. Tuuliviirinkujan 12 tonttia myydään tarjouskilpailun perusteella. Tonttien pohjahinnat ovat 100 000-130 000 euroa. Rakennusoikeutta tonteilla on 175-180 k-m2.

Kiinteähintaiset tontit ovat pinta-alaltaan 750-1618 m2. - Tarjolla on nyt erikokoisia tontteja sekä isommasta puutarhasta haaveilevalle että pienempään tonttiin tyytyvälle, Tennijärvi kertoo.

Jokelan Peltokaaren tontteihin tutustumista on hankaloittanut rakenteilla oleva kunnallistekniikka. - Tämänhetkisen aikataulun mukaan tontit on siistitty viikolla 17 ja kaduille on rakennettu kantava kerros viikolla 19, jolloin tontteihin tutustuminen helpottuu, Tennijärvi sanoo.

Tähän mennessä kirjaamoon on tullut kymmenkunta hakemusta. - Suurin osa hakijoista palauttaa lomakkeet vasta juuri ennen hakuajan päättymistä, Tennijärvi kertoo hakuprosessista. Tuusulan omakotitonttien hakuaika päättyy 23.4. Myyntipäätökset tehdään toukokuussa. Tonttien hakijoiden kotipaikka ei ole omakotitonttien saajien valintaperusteena.

Myymättä jääneitä tontteja myydään pitkin vuotta. Hakemuksia käsitellään säännöllisin väliajoin, lukuun ottamatta kesälomakautta. - Parhaat ilta-aurinkotontit menevät kuitenkin ensimmäisenä hakuajan aikana, Tennijärvi kertoo.

Lisätietoja tonteista ja hakumenettelystä löytyy Tuusulan Internet-sivuilta osoitteesta www.tuusula.fi/omakotitontit ja maankäyttö- ja karttapalvelusta p. 040 314 3548 tai 040 314 3536. Esitteitä ja hakulomakkeita saa myös Tuusulan kunnantalolta (Hyryläntie 16). Tontteihin on helppo tutustua myös paikan päällä, sillä ne on merkitty kyltein maastoon.

 

Takaisin