Tuusulalaisia houkutellaan kehäradan käyttäjiksi

22.10.2015

Kehäradan liityntäliikenteestä on käynnistynyt Ysi kuus kaks' kehäradalle naps! -markkinointi-kampanja. Kampanjan avulla tuusulalaisia houkutellaan kehäradan liityntäliikenteen käyttäjiksi. Kampanja on saanut nimensä linjanumerosta 962, joka liikennöi Hyrylän ja kehäradan Aviapoliksen aseman välillä. Linjan 962 bussit on teipattu näyttävästi ja aikatauluja on jaossa mm. kirjastoissa, Matkahuollossa ja linja-autoissa. Kehäradan asemille Tuusulasta linjalla 962 sekä linjoilla 632 ja 635 matkustettaessa matkalipuksi käy kätevästi mm. Keski-Uudenmaan seutulippu.

Tuusula_962_web_190x400Elokuussa aloittanut uusi bussilinja 962 liikennöi reitillä Kerava-Hyrylä-Riihikallio-Aviapolis-Vantaanportti (Jumbo). Linja liikennöi arkisin noin klo 6-22, lauantaisin noin klo 7-21 ja sunnuntaisin noin klo 8-18. Keravalla vuorojen alku- ja päätepisteenä on rautatieasema, Tuusulassa vuorot kulkevat Hyrylän linja-autoaseman kautta, Vantaalla Aviapoliksen kautta, ja alku- ja päätepisteenä Vantaalla on Tasetie kauppakeskus Jumbon vieressä. Linjaa liikennöi Korsisaari Oy.

Myös Lahelan kautta kulkevat linjat 632 ja 635 liikennöivät nyt kehäradan asemien kautta. Kerava-Hyrylä-Lahela-Helsinki-reitillä kulkeva linja 635 pysähtyy Leinelän asemalla ja linja 632 Aviapoliksen asemalla. Linjoja liikennöi Oy Pohjolan Liikenne Ab.

Keski-Uudenmaan seutulipulla kätevästi kehäradalle

Kehäradalle voi nyt kulkea esimerkiksi Keski-Uudenmaan seutulipulla, sillä seutulipun käyttöaluetta on laajennettu Tuusulasta kehäradan asemille kulkeviin linja-autovuoroihin. Samalla lipulla voi kulkea myös Tuusulan ja Keravan välillä. Keski-Uudenmaan seutulippu maksaa 63 €/kk. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla liikkumisen kannalta kattavan lippuyhdistelmän saa hankkimalla Keski-Uudenmaan seutulipun ja HSL:n seutulipun. Lippujen yhteishinta tällä hetkellä 161,60 €/kk.

Tuusulasta lähdettäessä linjoilla 962, 632 ja 635 käytetään matkalippuina Matkahuollon järjestelmästä myytäviä kerta- ja sarjalippuja sekä Järvenpää-Tuusula-lippua ja Tuusulalippua näiden vyöhykelippujen käyttöalueiden puitteissa. Linjalla 962 Keski-Uudenmaan seutulippu kelpaa koko reittipituudella. Linjat ovat ns. U-liikennettä, joten HSL-alueella niissä voi kulkea HSL-lipuilla.

Kehäradan liityntäliikenteen aikatauluja jaossa

Vuorojen aikatauluja on jaossa kirjastoissa, Matkahuollossa ja linja-autoissa. Aikataulut löytyvät myös Keski-Uudenmaan kuntien aikataulukirjasta.

Päivitetyt vuorojen aikataulut ovat löydettävissä Uudenmaan joukkoliikennesivuilta osoitteessa http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi.

Suora linkki aikatauluun on http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/easydata/customers/ujo/files/kuuma_aikataulut/kuuma_aikataulukirja_kevat.pdf.

Linjojen 962, 963, 632 ja 635 reitit Tuusulassa voit katsoa tästä kuvasta.

Reittikartta (ei mobiililaitteille): http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/easydata/customers/ujo/files/kuuma_aikataulut/jarvenpaa_tuusula_ia_web.pdf

Reittikartta: http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/easydata/customers/ujo/files/kuuma_aikataulut/jarvenpaa_tuusula_reitit_talvi.pdf

HSL-alueen osalta hae reittikartta Reittioppaan linjakartasta linjanumerolla 962, 963, 632, tai 635.

Lisätietoja: liikenneinsinööri Jukka-Matti Laakso p. 040 314 3569.

Takaisin