Kunnanhallituksen päätöksiä 24.10.2016

24.10.2016

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

364 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2017

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 7.11.2016 esityslistalle ja tehdä esityksensä kokouksessaan 31.10.2016.

365 § Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloasema, pääomalainan myöntäminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloasemalle oman pääoman ehtoisen pääomalainan määrältään 90.000 euroa. Myönnettävän pääomalainan kokonaismäärä olisi yhteensä 150.000 euroa, josta Keravan osuus on 60.000 euroa.

Pääomalainan ehdot:

- Pääomalainan pääoma ja korko saadaan maksaa Yhtiön selvitystilassa ja konkurssissa vain kaikkia muita velkoja huonommalla etuoikeudella. Pääoma saadaan muutoin palauttaa ja korkoa maksaa vain siltä osin kuin Yhtiön vapaan oman pääoma ja kaikkien pääomalainojen määrä maksuhetkellä ylittää Yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tappion tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän taseen mukaisen tappion määrän.

- Pääomalainan korko on 6 kk euribor + 1,75 % p.a.

- Lainalla ei ole eräpäivää

- Pääoman tai koron maksamisesta ei saada vastavakuutta.

Tuusulan kunnan päätös pääomalainan myöntämisestä edellyttää, että Keravan kaupunki tekee vastaavan sisältöisen päätöksen 60.000 euron pääomalainan myöntämisestä vastaavin ehdoin.

Valtuutetaan kunnan talouspäällikkö päättämään pääomalainan tarkemmat ehdot. Tuusulan ja Keravan pääomalainat ovat ehdoiltaan yhteneväiset.

366 § Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi, lausunto

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää antaa esityslistan liitteenä olevan lausunnon.

367 § Hallituksen esitysluonnos laiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta, lausunto

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää antaa esityslistan liitteenä olevan lausunnon.

368 § Anttila Jarmo, eron myöntäminen johtajaylilääkärin virasta ja johtajaylilääkärin viran täyttäminen

Ilkka Seppälä esitti, että johtajaylilääkärillä olisi jatkossa esittelijäoikeus omaan tulosalueeseensa liittyvissä asioissa sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti myöntää Jarmo Anttilalle eron johtajaylilääkärin virasta 24.10.2016 lukien.

Kunnanhallitus päätti, että kelpoisuusvaatimuksena johtajaylilääkärin virkaan on Suomessa laillistettu lääkärin tutkinto sekä soveltuva erikoislääkärin tutkinto. Lisäksi edellytetään hyvää kokemusta terveyspalvelujen ja sairaalapalvelujen tulosalueille kuuluvien palvelutoimintojen ja talouden johtamisesta.

Kunnanhallitus päätti julistaa johtajaylilääkärin viran haettavaksi siten, että hakuaika päättyy perjantaina 18.11.2016.

Kunnanhallitus päätti julkaista viran haettavaksi julkisten kuulutusten ilmoitustaulun ja kunnan verkkopalvelujen lisäksi työvoimahallinnon verkkopalvelussa, Helsingin Sanomissa ja Lääkärilehdessä.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

369 § Kassajärjestelmän hankinta

Kunnanhallitus päätti kumota talousjohtajan päätöksen 22.9.2016 nro 48 ja palauttaa asian talousjohtajalle uudelleen valmisteltavaksi.

370 § Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2017 luovutettavien tonttien osalta

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 7.11.2016 esityslistalle ja tehdä esityksensä kokouksessaan 31.10.2016. 

371 § Tuottajamuotoisten tonttien luovuttaminen 1.1.2017 alkaen toistaiseksi voimassa olevana

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että Tuusulan kunnan asemakaava-alueilla olevia asemakaavan mukaisia A-, AP-, AR- ja AK -kaavamerkinnöillä osoitettuja tontteja tai rakennuspaikkoja taikka näiden kaavamerkintöjen yhdistelmien mukaisia kaavamerkinnöillä osoitettuja tontteja tai rakennuspaikkoja luovutetaan 1.1.2017 alkaen toistaiseksi seuraavasti:

  1. valtion rahoittamaan asuntotuotantoon vähintään tonttikaupan päätöksentekohetkellä voimassa olevan ARA:n vahvistaman enimmäishinnan euroa/k-m² mukaisesti ja vuokraamalla 5 % vuosivuokralla kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä tiedossa olevaan elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassa oleva laki sallii
  2. vapaarahoitteiseen tuotantoon puolitoistakertaa (1,5) tonttikaupan päätöksentekohetkellä kulloinkin voimassa olevan ARA:n vahvistaman enimmäishinnan euroa/k-m² mukaisesti ja vuokraamalla 8 % vuosivuokralla kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä tiedossa olevaan elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassaoleva laki sallii

- että edellä esitettyjä luovutushintoja voidaan kohdekohtaisesti korjata ARA:n hintapäätöksessä vuosittain esitetyillä perusteilla

- että edellä kohdassa 2 esitettyä hintaa voidaan pitää pohjahintana kohdekohtaisesti järjestettävissä tonttitarjouskilpailuissa

- että edellisestä kohdasta poiketen voidaan tarvittaessa käyttää myös ulkopuolisen arvioitsijan määrittämää pohjahintaa tarjouskilpailun pohjahintana, joka ei saa alittaa valtuuston tässä päätöksessä asettamaa pohjahintaa

- että yhteiskäyttöiset AH- ja LPA-alueet, jotka on asemakaavassa osoitettu myytävää / vuokrattavaa tonttia varten luovutetaan vastikkeetta, mikäli niille mahdollisesti osoitettu rakennusoikeus on enintään 100 k-m²

- että tontin varaamisesta tulee suorittaa varausmaksua 5 % kauppahinnasta pyöristettynä alaspäin lähimpään sataan euroon ja tonttia voidaan pitää varattuna korkeintaan yhden (1) vuoden ajan. Varausmaksu hyvitetään lopullisen luovutuskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu rakennuspaikan varauksen saajan toimesta, varausmaksua ei palauteta

- periä kiinteistönmuodostus- ja toimitusmaksuja sopimuksentekohetkellä voimassa olevan valtuuston hyväksymän kiinteistötoimitusmaksutaksan mukaisesti

- että nyt esitetyt hinnoittelumuutokset koskevat 1.1.2017 jälkeen tehtäviä sopimuksia

- että tämä päätös korvaa aiemmin 12.11.2007 § 143 tehdyn päätöksen 1.1.2017 alkaen.

372 § Vuokratuki järjestötalojen vuokraamiseen yleishyödylliseen käyttöön v. 2016

Kunnanhallitus päätti myöntää vuokratuet seuraavasti: 

- Eläkeliiton Tuusulan yhdistys ry: 200,00 €

- Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys ry: 1625,00 €

- Jokelan Karjala Seura ry/ JOKA-TEATTERI: 2 260,00 €

- Rakennusliiton Ammattiosasto 20: 325,00 €

- Tuusulan Eläkkeensaajat ry: 3 390,00 €

- Tuusulan Seudun Eläkeläiset ry: 200,00 €

Yhteensä: 8 000,00 €

Kunnanhallitus päätti edellyttää, että vuokratuen saajat osoittavat suorittaneensa hakemuksen mukaisen vuokran asianomaiselle järjestötalolle ennen vuokratuen maksamista. Mikäli hakija on toimittanut hakuvaiheessa kopion maksusuoritteestaan, ei uutta kopiota tarvitse toimittaa.

373 § Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy, Asokodit, lausunto Kievarintie 40:n perusparantamisen korkotukilainahakemuksesta

Kunnanhallitus päätti puoltaa Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n Asokodit/ Kievarintie 40 -nimiselle asumisoikeustalolle myönnettävää perusparantamisen korkotukilainaa.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

374 § Uudenmaan maakuntaparlamentti 24.-25.11.2016, osallistujien valinta

Kunnanhallitus päätti valita edustajaksi Uudenmaan maakuntaparlamenttiin aiemmin valittujen lisäksi Timo Huhtaluoman.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

375 § Suomen valtio/ Senaatti-kiinteistöt, määräalan ostaminen kunnalle, Rykmentinpuisto

Esittelijä poisti asian esityslistalta.

376 § Nätkynmäki Arto, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Arto Nätkynmäelle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valita Nätkynmäen tilalle uuden varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

377 § Nätkynmäki Arto, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Arto Nätkynmäelle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston varajäsenen tehtävästä ja valita Nätkynmäen tilalle uuden varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

378 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

379 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.


Esityslista

Takaisin