Valtuuston päätöksiä 7.11.2016

07.11.2016

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

102 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2017 

Valtuusto päätti hyväksyä kunnan veroperusteet vuodelle 2017 seuraavasti:

tuloveroprosentti: 19,50

kiinteistöveroprosentit:

- Yleinen kiinteistövero: 0,93

- Vakituinen asuinrakennus: 0,41

- Muu asuinrakennus: 0,93

- Rakentamaton rakennuspaikka: 3,93

- Yleishyödyllinen yhteisö: 0,65.

103 § Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2017 luovutettavien tonttien osalta

Valtuusto päätti vuonna 2017 luovutettavien asemakaavojen mukaisten pientalotonttien myyntihinnaksi Pohjois-Tuusulassa Jokelan ja Kellokosken taajamissa 225 €/k-m² ja Etelä-Tuusulassa asemakaavojen mukaisten pientalotonttien (AO) hinnaksi 425 €/k-m² lukuun ottamatta Puustellinmetsän asemakaava-alueen mukaisia kaavatontteja.

Valtuusto päätti, että edellä mainitusta kiinteästä hinnoittelusta poiketaan seuraavasti:

- asettaa vapaaseen myyntiin Klaavonkallion asemakaava-alueen pientalotontin (AP), kiinteistötunnus 858-1-8072-10, pohjahinnan ollessa 76 500 euroa, lisäksi peritään tehdyn tonttiliittymän rakentamiskustannuksia 1 521,00 euroa perustuen rasitetoimitukseen

- asettaa tarjouskilpailuna myyntiin Anttilanranta-nimiseltä asemakaava-alueelta kunnanosassa 1 kortteleiden 8092 ja 8093 kaavatontit 700 €/k-m² pohjahinnalla siten, että ensimmäisen hakuvaiheen jälkeen tontit ovat vapaassa myynnissä

Valtuusto päätti periä kiinteistönmuodostus- ja toimitusmaksuja sopimuksentekohetkellä voimassa olevan kiinteistötoimitusmaksutaksan mukaisesti.

Valtuusto päätti, että rakennuspaikan rakentajan ja haltijan tulee esittää hankekohtainen maaperätutkimus ja perustamistapalausunto hakiessaan rakennuslupaa tai esittäessään rakennesuunnitelmia hyväksyttäväksi.

Valtuusto päätti, että rakennuspaikan varaamisesta tulee suorittaa varausmaksua 1 000 euroa. Varausmaksu hyvitetään lopullisen luovutuskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu rakennuspaikan varauksen saajan toimesta, varausmaksua ei palauteta.

Valtuusto päätti, että korvaukset vesihuoltoverkostoon (vesi- ja viemäri) liittymisestä peritään erillisinä liittymähetkellä voimassaolevien taksojen mukaan.

Valtuusto päätti, että vuokrausehdot ovat seuraavat:

- vuokra-aika on 50 vuotta

- vuotuinen vuokra kaikilla nyt päätettävillä rakennuspaikoilla on 8 % kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoitusvuotta edeltävän kalenterivuoden keskimääräiseen elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassa oleva laki sallii

- vuokra peritään siten, että sopimuksen tekovuoden osavuokra vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä vuoden loppuun, sekä seuraavan vuoden koko vuokra peritään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä, muutoin vuokra maksetaan vuosittain kesäkuun loppuun mennessä

- jos vuokrasopimus peruuntuu vuokralaisesta johtuvista syistä, niin suoritettua vuokraa ei makseta takaisin

- vuokralaisella on oikeus lunastaa rakennuspaikka nyt vahvistettavaan hintaan kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä lukien edellyttäen, että vuokrat on maksettu

- muilta osin noudatetaan maanvuokralain säännöksiä.

104 § Tuottajamuotoisten tonttien luovuttaminen 1.1.2017 alkaen toistaiseksi voimassa olevana

Valtuusto päätti, että Tuusulan kunnan asemakaava-alueilla olevia asemakaavan mukaisia A-, AP-, AR- ja AK -kaavamerkinnöillä osoitettuja tontteja tai rakennuspaikkoja taikka näiden kaavamerkintöjen yhdistelmien mukaisia kaavamerkinnöillä osoitettuja tontteja tai rakennuspaikkoja luovutetaan 1.1.2017 alkaen toistaiseksi seuraavasti:

  1. valtion rahoittamaan asuntotuotantoon vähintään tonttikaupan päätöksentekohetkellä voimassa olevan ARA:n vahvistaman enimmäishinnan euroa/k-m² mukaisesti ja vuokraamalla 5 % vuosivuokralla kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä tiedossa olevaan elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassa oleva laki sallii
  2. vapaarahoitteiseen tuotantoon puolitoistakertaa (1,5) tonttikaupan päätöksentekohetkellä kulloinkin voimassa olevan ARA:n vahvistaman enimmäishinnan euroa/k-m² mukaisesti ja vuokraamalla 8 % vuosivuokralla kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä tiedossa olevaan elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassaoleva laki sallii

Valtuusto päätti, että edellä esitettyjä luovutushintoja voidaan kohdekohtaisesti korjata ARA:n hintapäätöksessä vuosittain esitetyillä perusteilla.

Valtuusto päätti, että edellä kohdassa 2 esitettyä hintaa voidaan pitää pohjahintana kohdekohtaisesti järjestettävissä tonttitarjouskilpailuissa.

Valtuusto päätti, että edellisestä kohdasta poiketen voidaan tarvittaessa käyttää myös ulkopuolisen arvioitsijan määrittämää pohjahintaa tarjouskilpailun pohjahintana, joka ei saa alittaa valtuuston tässä päätöksessä asettamaa pohjahintaa.

Valtuusto päätti, että yhteiskäyttöiset AH- ja LPA-alueet, jotka on asemakaavassa osoitettu myytävää / vuokrattavaa tonttia varten luovutetaan vastikkeetta, mikäli niille mahdollisesti osoitettu rakennusoikeus on enintään 100 k-m².

Valtuusto päätti, että tontin varaamisesta tulee suorittaa varausmaksua 5 % kauppahinnasta pyöristettynä alaspäin lähimpään sataan euroon ja tonttia voidaan pitää varattuna korkeintaan yhden (1) vuoden ajan. Varausmaksu hyvitetään lopullisen luovutuskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu rakennuspaikan varauksen saajan toimesta, varausmaksua ei palauteta.

Valtuusto päätti periä kiinteistönmuodostus- ja toimitusmaksuja sopimuksentekohetkellä voimassa olevan valtuuston hyväksymän kiinteistötoimitusmaksutaksan mukaisesti.

Valtuusto päätti, että nyt esitetyt hinnoittelumuutokset koskevat 1.1.2017 jälkeen tehtäviä sopimuksia.

Valtuusto päätti, että tämä päätös korvaa aiemmin 12.11.2007 § 143 tehdyn päätöksen 1.1.2017 alkaen.

105 § Kiinteistötoimitusmaksutaksan tarkistaminen

Valtuusto päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan tarkistetun kiinteistötoimitusmaksutaksan ja että tarkistettu kiinteistötoimitusmaksutaksa korvaa 10.6.2013 hyväksytyn taksan 1.1.2017 alkaen.

106 § Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloasema, pääomalainan myöntäminen

Valtuusto päätti myöntää Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloasemalle oman pääoman ehtoisen pääomalainan määrältään 90.000 euroa. Myönnettävän pääomalainan kokonaismäärä olisi yhteensä 150.000 euroa, josta Keravan osuus on 60.000 euroa.

Pääomalainan ehdot:

- Pääomalainan pääoma ja korko saadaan maksaa Yhtiön selvitystilassa ja konkurssissa vain kaikkia muita velkoja huonommalla etuoikeudella. Pääoma saadaan muutoin palauttaa ja korkoa maksaa vain siltä osin kuin Yhtiön vapaan oman pääoma ja kaikkien pääomalainojen määrä maksuhetkellä ylittää Yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tappion tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän taseen mukaisen tappion määrän.

- Pääomalainan korko on 6 kk euribor + 1,75 % p.a.

- Lainalla ei ole eräpäivää

- Pääoman tai koron maksamisesta ei saada vastavakuutta.

Valtuusto päätti, että Tuusulan kunnan päätös pääomalainan myöntämisestä edellyttää, että Keravan kaupunki tekee vastaavan sisältöisen päätöksen 60.000 euron pääomalainan myöntämisestä vastaavin ehdoin.

Valtuusto päätti valtuuttaa kunnan talouspäällikön päättämään pääomalainan tarkemmat ehdot. Tuusulan ja Keravan pääomalainat ovat ehdoiltaan yhteneväiset.

107 § Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi, lausunto

Valtuusto päätti antaa esityslistan liitteenä olevan lausunnon.

108 § Hallituksen esitysluonnos laiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta, lausunto

Valtuusto päätti antaa esityslistan liitteenä olevan lausunnon.

109 § Nätkynmäki Arto, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Arto Nätkynmäelle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valita Nätkynmäen tilalle uudeksi varajäseneksi Tuija Riolan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

110 § Nätkynmäki Arto, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Arto Nätkynmäelle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston varajäsenen tehtävästä ja valita Nätkynmäen tilalle uudeksi varajäseneksi Pekka Ruotsalaisen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

111 § Jusslan alueen laajentaminen sekä Jusslan ja kelatien tieyhteyksien turvaaminen, asemakaavoituksen käynnistäminen, aloite

Valtuusto päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

112 § Toimielinten pöytäkirjat nähtäville Tuusulan nettisivuilla, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Jussi Salosen 14.3.2016 § 32 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

 

Esityslista

Takaisin