Kunnanhallituksen päätöksiä 19.12.2016

19.12.2016

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

455 § Valtuuston 7.12.2016 pidetyn kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano

Kunnanhallitus päätti merkitä em. toivomusponnen tiedoksi ja todeta KunL 56 §:n mukaisesti valtuuston 7.12.2016 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia.

456 § Kunnanhallituksen alaisten tulosyksiköiden käyttösuunnitelmien vahvistaminen vuodelle 2017

Kunnanhallitus päätti vahvistaa esityslistan liitteen mukaiset vuoden 2017 käyttösuunnitelmat.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

457 § Ilmatorjuntamuseo, museoalueen hankinta kunnalle ja alueen kehittäminen yhteistyössä Ilmatorjuntasäätiön kanssa, Rykmentinpuisto

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä 19.12.2016 allekirjoitetun kiinteistökaupan esisopimuksen, jolla Tuusulan kunta sitoutuu ostamaan Suomen valtiolta, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, noin 3,4 ha:n suuruisen alueen 420 000 euron kauppahinnalla ja muutoin esityslistan liitteenä olevassa esisopimuksessa sovituin ehdoin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää valtuuttaa kunnanjohtajan allekirjoituksellaan hyväksymään em. 19.12.2016 allekirjoitetun esisopimuksen kohteen lopullisen kauppakirjan ja tekemään kauppakirjaan esisopimuksessa mainittuja lisäyksiä/tarkistuksia.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä 19.12.2016 allekirjoitetun Tuusulan kunnan ja Ilmatorjuntasäätiön välisen käyttö- ja ylläpitosopimuksen ja sopimuksen toteuttamiseksi

a)      kohdentaa tarvittavat määrärahat kunnanhallituksen alle 1.1.2019 alkaen Ilmatorjuntasäätiölle käyttö- ja ylläpitosopimuksen mukaan maksettavaksi vuotuiseksi kustannusten korvaukseksi (ylläpitokorvaus)

b)      osoittaa investointiosaan vuodelle 2019 Ilmatorjuntamuseon korjausinvestointeihin 90 000 euroa

c)       osoittaa vuodesta 2020 alkaen keskimäärin arviolta 25 000 euroa vuodessa Ilmatorjuntamuseon korjausinvestointeihin.

458 § Johtajaylilääkärin viran täyttäminen

Kunnanhallitus päätti valita johtajaylilääkärin virkaan lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen erikoislääkäri, Susanna Pitkäsen 1.2.2017 lukien.

Kunnanhallitus päätti, että virasta maksettava kokonaispalkka on 8.909,31 euroa kuukaudessa.

459 § Karien perikunta ja Nyström Marja, kiinteistöjen ja määräalojen osto, Tuomala

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta ostaa Marja Nyströmin omistamat määräosat, jotka muodostavat yhdessä Karien perikunnalta ostettavien määräosien kanssa esityslistan liitteenä olevan kauppakirjan mukaisen noin 8,6 ha:n suuruisen kiinteistö- ja määräalakokonaisuuden 127 772 euron kauppahinnalla sekä muutoin kauppakirjassa tarkemmin määritellyin normaalein kauppaehdoin.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan kauppakirjan.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että Tuusulan kunta ostaa Matti Olavi Karin, Tuomo Arvi Karin ja Katri Johanna Karin perikunnan omistamat määräosat, kiinteistöt ja määräalat, jotka muodostavat yhdessä Marja Nyströmiltä ostettavien määräosien kanssa liitteenä olevan kauppakirjan mukaisen noin 26,7 ha:n suuruisen kiinteistö- ja määräalakokonaisuuden 738 228 euron kauppahinnalla sekä muutoin kauppakirjassa tarkemmin määritellyin normaalein kauppaehdoin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä esityslistan liitteenä olevan kauppakirjan.

460 § Helsingin seurakuntayhtymä, asemakaavan laatimis- ja muutoshakemus

Kunnanhallitus päätti todeta, että kaavamuutos ei ole Tuusulan kunnan kannalta erittäin tärkeä, joten kaavatyötä ei pidetä kiireellisenä kärkihankkeena vaan on prioriteetiltaan 2. luokan hanke ja kaavamuutokseen voidaan ryhtyä vasta myöhemmin. Hankkeen myöhemmästä nostamisesta kärkihankkeeksi päätetään kaavoitussuunnitelman käsittelyn yhteydessä.

461 § Lahelanpelto II, asemakaava ja asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti edellyttää, että Lahelanpelto II:n alueella olevan korttelin 2255 tontit 3 ja 4 myynti ajoitetaan alueen toteutumisen loppupäähän ja että ennen korttelin 2255 tonttien 3 ja 4 myymistä pyydetään kannanotto yleisten rakennusten rakentamistarpeesta Kasvatus- ja sivistystoimelta, jotta voidaan arvioida mahdollista kaavamuutostarvetta mm. palveluverkkoon liittyvien päätösten tekemisen jälkeen.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä laaditun Lahelanpelto II:n asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

462 § Asunto Oy Mahlametsä, kunnan osakkeiden nrot 174829-183532 myyminen

Esittelijä poisti asian esityslistalta.

463 § USO-verkostoprojektiin osallistuminen

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta liittyy Uuden Sukupolven Organisaatiot (USO) -verkostoon kaudelle 2017-2018.

464 § Kunnanhallituksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen vuonna 2017

Kunnanhallitus päätti, että kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkastavat kaksi erikseen valittavaa pöytäkirjantarkastajaa, jotka valitaan aakkosjärjestyksessä. Pöytäkirjantarkastajiksi ei valita puheenjohtajaa eikä varapuheenjohtajia.

Kunnanhallitus päätti, että 31.5.2017 saakka kunnanhallituksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kunnanvirastossa kokousta seuraavan viikon tiistaina klo 13-15 (kokousta seuraavan viikon kokouspäivän ollessa tiistai keskiviikkona klo 13-15). Pöytäkirja pidetään nähtävänä myös yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, ja tarkastetun pöytäkirjan jäljennös lähetetään nähtävillä oloajan jälkeen kunnan kirjastoihin (=epävirallinen nähtävillä olo).

Kunnanhallitus päätti, että 1.6.2017 alkaen kunnanhallituksen pöytäkirja siihen liitettyine muutoksenhakuohjeineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa kuntalain 140 §:n ja hallintosäännön 128 §:n mukaisesti.

465 § Kunnanhallituksen kokouksiin osallistuvat viranhaltijat vuonna 2017

Kunnanhallitus päätti, että viranhaltijoista kunnanhallituksen kokouksiin vakituisesti osallistuvat esittelijöiden lisäksi pöytäkirjanpitäjänä toimiva kunnansihteeri ja viestintäpäällikkö sekä esittelijöillä ja kunnanhallituksen puheenjohtajalla on oikeus kutsua kokouksiin asiantuntijoita yksittäisessä asiassa.

466 § Kunnan pankkitilien käyttäjät vuonna 2017

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa kunnan pankkitilien sekä konsernitilin allekirjoittajiksi ajalla 1.1.-31.5.2017 kunnanjohtajan, henkilöstöjohtajan, talousjohtajan, talouspäällikön, kunnansihteerin ja rahoitussuunnittelijan.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa kunnan pankkitilien sekä konsernitilin allekirjoittajiksi ajalla 1.1.-31.5.2017 vesihuoltoliikelaitoksen johtajan vesihuoltoliikelaitoksen käytössä olevalle pankkitilille Keski-Uudenmaan Osuuspankki BIC: OKOFIHH, IBAN: FI12 5092 0920 2863 98.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa käteisen rahan tilaajiksi kunnan pääkassaan rahoitussuunnittelijan, talouspäällikön ja talousjohtajan.

Kunnanhallitus päätti, että ulkoinen palveluntuottaja KuntaPro Oy hyväksyy ja lähettää pankkiin konekieliset maksuaineistot kunnan puolesta.

467 § Laskujen ja maksuunpanojen hyväksyminen vuonna 2017

Kunnanhallitus päätti ajalle 1.1.-31.5.2017, että kunnanjohtajalla on oikeus hyväksyä kaikki muut paitsi itseään koskevat kunnalle osoitetut laskut ja kunnan maksuunpanot.

Kunnanhallitus päätti ajalle 1.1.-31.5.2017 oikeuttaa seuraavat henkilöt hyväksymään kunnan suoritettavia menoja ja kunnalle kannettavia tuloja:

- kunnanhallituksen puheenjohtaja hyväksyy kunnanjohtajaa koskevat laskut ja maksuunpanot

- esimiesasemassa oleva hyväksyy alaistaan koskevat laskut ja maksuunpanot

- kunnanjohtaja hyväksyy tulosalueella Kunnanviraston johto seuraavien tulosyksiköiden laskut ja maksuunpanot: Kunnanjohto, Viestintä, Projektit, Edustus- ja suhdetoiminta, kansainvälinen toiminta ja Kuntayhteistyö

- henkilöstöjohtaja hyväksyy tulosalueella Henkilöstö- ja tukipalvelut tulosyksikön Henkilöstöpalvelut laskut ja maksuunpanot, tulosalueella Henkilöstö- ja tukipalvelut tulosyksikön Palkanmaksupalvelut laskut ja maksuunpanot

- kunnansihteeri hyväksyy tulosalueella Hallinto tulosyksiköiden Päätöksenteon tuki ja lainopilliset palvelut, Asiakaspalvelut sekä Materiaalihallinto ja hankinnat koskevat laskut ja maksuunpanot ja kunnanhallituksen käyttövarausmäärärahaa koskevat laskut ja maksuunpanot

- ympäristökeskuksen johtaja hyväksyy tulosalueella Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tulosyksikön Hallinto laskut ja maksuunpanot

- ympäristövalvontapäällikkö hyväksyy tulosalueella Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tulosyksikön Ympäristövalvonta laskut ja maksuunpanot

- ympäristönsuojelupäällikkö hyväksyy tulosalueella Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tulosyksikön Ympäristönsuojelu laskut ja maksuunpanot

- terveysvalvonnan päällikkö hyväksyy tulosalueella Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tulosyksikön Terveysvalvonta laskut ja maksuunpanot

- eläinlääkintähuollon päällikkö hyväksyy tulosalueella Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tulosyksikön Eläinlääkintähuolto laskut ja maksuunpanot

- talousjohtaja hyväksyy eri tulosyksiköiden yhteisistä toiminnoista (monistus, kopiointi, toimistotarvikkeet, ilmoitukset ja kuulutukset, posti- ja puhelinmaksut sekä muut yhteiset menot) johtuvat laskut ja maksuunpanot, tulosyksiköiden Turvallisuuspalvelut, Konsernivalvonta ja omistajaohjaus sekä Strateginen suunnittelu ja kehittäminen laskut ja maksuunpanot, investointiosassa Kunnanhallituksen seuraavat menot: maa- ja vesialueet, kiinteät rakenteet ja laitteet, koneet ja kalusto, osakkeet ja osuudet, aineettomat oikeudet, muut pitkävaikutteiset menot, tuloslaskelman satunnaiset tuotot ja kulut sekä rahoitusosan pitkäaikaisten ja lyhytaikaisten lainojen lyhennykset sekä antolainojen takaisinperinnän.

- talouspäällikkö hyväksyy tulosalueella Talous- ja tietohallinto tulosyksikön Taloushallinto ja taloussuunnittelu laskut ja maksuunpanot, pääkassan tilitykset sekä kaikki tulosyksikössä Taloushallinto ja taloussuunnittelu maksuun pantavat tulot, tuloslaskeman rahoitustuotot ja kulut sekä ulkoisen kirjanpitopalvelun tuottajan tekemät muistio-oikaisut ja maksumääräykset, sekä tasetilien väliset oikaisut

- rahoitussuunnittelija hyväksyy virheellisten maksujen korjaukset, rahasiirrot ja pankkien palvelumaksut

- KuntaPro Oy:n maksuliikenteenhoitaja hyväksyy maksuliikenteen konekieliset maksatusaineistot

- taloussuunnittelija voi hyväksyä talouspäällikön poissa ollessa talouspäällikön hyväksymisoikeuden piiriin kuuluvat laskut ja maksuunpanot, pääkassan tilitykset sekä Taloushallinto ja suunnittelu tulosyksikössä maksuun pantavat tulot

- tietohallintopäällikkö hyväksyy tulosalueella Talous- ja tietohallinto tulosyksikön Tietojärjestelmäpalvelut laskut ja maksuunpanot.

- asuntotoimenpäällikkö hyväksyy tulosalueella Henkilöstö- ja tukipalvelut tulosyksikön Asuntopalvelut laskut ja maksuunpanot sekä valtion toimeksiannosta välitettävät lainat

- ruokapalvelupäällikkö hyväksyy tulosalueella Henkilöstö- ja tukipalvelut tulosyksikön Ruokapalvelut laskut ja maksuunpanot

- asiamies hyväksyy tulosalueella Hallinto tulosyksikön Keski-Uudenmaan asiamies- ja neuvontapalvelut laskut ja maksuunpanot

- konsernipalvelujen sihteeri voi hyväksyä kunnansihteerin poissa ollessa kunnansihteerin hyväksymisoikeuden piiriin kuuluvat laskut ja maksuunpanot

- esimiesasemassa oleva voi hyväksyä ne laskut ja maksuunpanot, jotka hänen alaisellaan on oikeus hyväksyä

- teknisen lautakunnan määräämät hyväksyjät voivat hyväksyä kaikkien tulosalueiden talonrakennusinvestointeja koskevat laskut määrärahojen puitteissa sen jälkeen kun hanke on käynnistynyt.

Laskujen hyväksymiseen oikeutetun henkilön sijaisella on sijaisena toimiessaan samat oikeudet kuin ko. henkilöllä.

468 § Kunnalle saapuvan arvopostin sekä arvolähetysten kuittaaminen ja vastaanottaminen

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa hallinnon palvelusihteerit kuittaamaan ja vastaanottamaan kunnalle saapuvan arvopostin sekä muut arvolähetykset.

469 § Työpaikka-aterioiden hinnan tarkistaminen vuodelle 2017

Kunnanhallitus päätti tarkistaa työpaikka-aterioiden hinnat 1.1.2017 lukien ruokapalvelupäällikön esityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti, että verohallinnon 1.12.2016 antaman päätöksen mukaisesti koulun, päiväkodin tai muun vastaavan laitoksen henkilökunnan oppilaiden tai hoidettavien ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo vahvistetaan 3,84 euroksi ateriaa kohden ja että henkilöistä, jotka tämän säännöksen piiriin kuuluvat, päättävät kasvatus- ja sivistystoimialalla rehtorit ja päiväkodin johtajat alaistensa osalta, rehtoreiden osalta opetuspäällikkö, päiväkodinjohtajien osalta varhaiskasvatuspäällikkö ja sosiaali- ja terveystoimialalla tulosaluepäällikkö.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

470 § Kunnantalon henkilöstöaterioiden hinnat vuodelle 2017

Kunnanhallitus päätti hyväksyä kunnantalon henkilöstöaterioiden hinnat 1.1.2017 lukien ruokapalvelupäällikön esityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

471 § Kuntavaalit 2017, vaalipäivän äänestyspaikat ja vaalien ulkomainonta

Kunnanhallitus päätti, että kuntavaaleissa vaalipäivän 9.4.2017 äänestyspaikat ovat seuraavat:

001 Kirkonkylä: Kirkonkylän koulu

002 Rusutjärvi: Rusutjärven koulu

003 Paijala: Paijalan koulu

004 Tuomala: Tuomalan koulu

005 Ruotsinkylä: Ruotsinkylän koulu

006 Jokela: Jokela-talo

007 Vanhakylä: Vanhankylän koulu

008 Kellokoski läntinen: Kellokosken koulu

009 Hyrylä: Mikkolan koulu

010 Vaunukangas: Vaunukankaan koulu

011 Riihikallio I: Riihikallion koulu

012 Lepola: Lepolan koulu

013 Riihikallio II: Riihikallion koulu

014 Hyökkälä: Hyökkälän koulu

015 Kellokoski itäinen: Kellokosken koulu

Kunnanhallitus päätti pyytää kasvatus- ja sivistystointa sekä tilakeskusta varaamaan äänestyshuoneistot vaalitoimitusta varten 9.4.2017 mahdollisuuksien mukaan koulun ensimmäisestä kerroksesta sellaisesta huonetilasta, johon on erillinen sisääntulo- ja ulosmenokäytävä sekä mahdollisuus odotustilaan.

Kunnanhallitus päätti pyytää tarkistuttamaan, että vaalisermit ja -uurnat ovat ehjät.

Kunnanhallitus päätti, että vaalien ulkomainonta saadaan Tuusulassa aloittaa suosituksen mukaisesti 22.3.2017.

472 § Kuntavaalit 2017, yleiset ennakkoäänestyspaikat ja laitosäänestys

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

473 § Veteraanitoimikunta, jäsenen ja varajäsenten vaihtuminen

Kunnanhallitus päätti myöntää eron Aimo Heinarolle veteraanitoimikunnan jäsenyydestä ja nimeää Heinaron tilalle kunnan edustajaksi Erkki Mäkilän ja henkilökohtaiseksi varajäseneksi Eila Pesun. Antti Simolan henkilökohtaiseksi varajäseneksi nimetään Tuula Lind ja Hellin Lindin henkilökohtaiseksi varajäseneksi Aarre Lindfors.

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi veteraanitoimikunnan kokoonpanon jäljellä olevaksi toimikaudeksi:

Jäsen - henkilökohtainen varajäsen

Antti Simola pj. - Tuula Lind

Jaakko Torppa varapj. - Ritva Nordberg-Koivunen

Raimo Manneri - Leena Jäntti

Hellin Lind - Aarre Lindfors

Taisto Vanhapelto - Seija Toivonen

Erkki Mäkilä - Eila Pesu

474 § Fagerström Mats, luottamustoimesta eroaminen ja tarkastuslautakunnan jäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mats Fagerströmille eron tarkastuslautakunnan jäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

475 § Fagerström Mats, luottamustoimesta eroaminen ja rakennuslautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mats Fagerströmille eron rakennuslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

476 § Valtuuston kokousten videointi, aloitteet

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistalla olevan vastauksen aloitteeseen ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa Tuija Reinikaisen 12.5.2014 § 73 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi. Samalla käsitellyksi on tullut myös asiaa koskeva kuntalaisaloite.

477 § Gungkärrin ja Vähäsuonkallion välisen alueen suojeleminen, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistalla olevan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Tuija Reinikaisen 31.3.2014 § 52 esittämän ja Ruotsinkylän kyläyhdistys ry:n jättämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

478 § Etelä-Tuusulan ja kaavoitettavien alueiden viemäröinti ja kunnallistekniikan riittävyys, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä Tuusulan veden johtokunnan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Pasi Huuhtasen ja usean muun valtuutetun 31.8.2015 § 117 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

479 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

480 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.


Esityslista

 

Takaisin