Vesivahingon vaikutus pääkirjaston toimintaan

Tuusulan pääkirjaston käyttöveden tonttiliittymäputki vaurioitui tiistaina 21.2., ja kirjaston kellaritiloihin valui suuret määrät vettä. Suurin osa varaston aineistoista säilyi, mutta vesivahinko tuhosi yksittäisiä varastokirjoja ja joitakin kotiseutukokoelman lehtileikekansioita. Ympäristökeskuksen terveystarkastajan mukaan kaikki kuivana pysynyt aineisto voidaan säilyttää.

Koko kellarikerros joudutaan tyhjentämään siivouksen ja remontin takia. Kaikki varaston puiset hyllyt uusitaan. Varaston aineisto siirretään väliaikaiseen säilytykseen, eikä sitä voi toistaiseksi lainata tai varata. 

Sanomalehtien säilytysaikoja joudutaan säilytystilan puutteesta johtuen väliaikaisesti lyhentämään. Sanomalehtiä voi kirjastossa lukea myös sähköisesti ePress-palvelun kautta. ePress löytyy kirjaston asiakaskoneilta osoitteesta www.epress.fi.

Kirjasto on avoinna asiakkaille normaalien aukioloaikojen mukaisesti 25.2. klo 9 alkaen. Varasto on poissa käytöstä toistaiseksi. Kellarin kuivauksesta ja remontista voi aiheutua meluhaittaa.

24.02.2017

Takaisin