Huoltajat ovat huomanneet koulujen työtapojen monipuolistumisen

08.06.2017

Tuusulan perusopetuksen laadun huoltajakysely osoittaa, että huoltajien tyytyväisyys koulua kohtaan on säilynyt hyvänä tilanteessa, jossa opetussuunnitelmauudistus on muuttanut koulujen arkipäivää merkittävästi. Opetussuunnitelman painottamat työtapojen monipuolistuminen ja tietotekniikan opetuskäytön lisääminen saivat huoltajilta hyvät arviot. Kysely toteutettiin toukokuussa 2017.

Tuusulan kunta on kouluttanut ja perehdyttänyt opettajia uuden opetussuunnitelman käyttöön ja suunnannut varoja tietotekniikan, kuten tablet-koneiden ja kannettavien tietokoneiden, hankintaan, joten opetustoimessa koetaan onnistumista, kun toimet näkyvät myös huoltajille. 

Kyselyyn vastanneet 1342 huoltajaa antoivat Tuusulan perusopetukselle yleisarvosanan 8,35. Kysely osoitti myös, että lapset käyvät mielellään koulua, yhteistyö huoltajien ja opettajien välillä sujuu, koulujen henkilöstö on ammattitaitoista ja koulujen jokapäiväinen toiminta on järjestetty hyvin. Hienoa on myös, että aiempaa useampi huoltaja osallistui kyselyyn, mikä kertoo halusta osallistua koulujen toiminnan kehittämiseen.

Yleisarvosana oli aavistuksen heikompi kuin edellisessä kyselyssä, kaksi vuotta sitten (8,39), mutta pysyi hyvällä tasolla. Vastaukset osoittavat, että kehitettävää on muun muassa koulujen työskentely-ympäristön terveellisyydessä ja turvallisuudessa. Tässä kohdassa näkyy valtakunnallinen ja paikallinenkin keskustelu, jota on käyty liittyen koulujen sisäilman laatuun. Tuusulassa on tälläkin hetkellä käynnissä korjausrakentamista koulujen sisäilmaongelmiin liittyen, ja jatkossakin tilanteet tutkitaan ja tarvittavat korjaustoimet tehdään, mikäli ongelmia ilmenee.

Lisätiedot:
opetuspäällikkö Markus Torvinen
etunimi.sukunimi@tuusula.fi
p. 040 314 3410

Takaisin