Teemu Suninen - Jokelasta kohti rallimaailman huippua

01.09.2017

Tuusulasta kasvaa lahjakkaita ja menestyviä nuoria, jotka uskaltavat asettaa tavoitteet korkealle. Yksi heistä on Jokelan oma poika Teemu Suninen. 23-vuotias WRC2-luokan rallikuljettaja sai hyvät kasvun eväät rauhallisesta kyläyhteisöstä, jonne hän tilaisuuden tullen mielellään palaa rentoutumaan frisbeegolfin pariin.

Jokelasta kohti rallimestaruuksia

Jokelassa muiden liikuntaharrastusten lisäksi myös karting-autoilusta 6-vuotiaana kiinnostuneesta pojasta on kasvanut lahjakas rallikuski, jonka tavoitteina on ajaa lisää World Rally Championship 2 -sarjan kilpailuja, saada vakituinen paikka rallitallissa ja voittaa tulevaisuudessa myös maailmanmestaruus.

Jokela on ollut Teemu Suniselle turvallinen ja yhteisöllinen kylä, jossa perhe ja kaverit ovat. Kauppaan mennessä saa aina morjestaa tuttuja, ja Hyvinkään karting-rata on ollut Teemun ja valmentaja-isän lähellä. Vaikka rallipiirit ovat Suomessa melko pienet, niin juuri Jokelasta Teemu löysi kaverin, jonka kanssa ralliauton ajaminen aloitettiin:

- Arvostan sitä isoa kädenojennusta, jonka Lassilan Jonilta ja Jokelan Parthouselta sain, kun ensimmäistä rallikautta lähdettiin heidän autollaan paahtamaan, kiittelee Suninen.

Rauhallinen mutta nopea kuljettaja

Viimeksi kuluneet puoli vuotta M Sport tallin kuljettajana ja kaksi WRC2-osakilpailua ovat vieneet miestä vauhdilla tilanteesta toiseen, mutta Teemu ei niistä hätkähdä:

- Minua auttavat eteenpäin ja menestymään luonteenpiirteeni, jotka näyttäisivät sopivan hyvin moottoriurheiluun. Olen rauhallinen, analyyttinen ja ajattelevainen. Olen ajamisen suhteen tarkka virheistä ja haluan kehittyä. Rallin ajaminen vaatii paljon muutakin kuin nopeutta. Sanoisin, että täytyy olla rauhallisesti nopea.

IMG_6881

Teemu Suninen, 23-vuotias WRC2-luokan rallikuljettaja (oikealla)

Monipuolinen liikuntatausta auttaa myös tiukoissa kisatilanteissa

Sunisella on monipuolinen liikuntatausta, mistä on hyötyä auton ratissa. Hänellä on kokemusta jalkapallosta, frisbeestä, sulkapallosta ja maastopyöräilystä. Kukin laji kehittää eri taitoja ja kehon osa-alueita.

- Ajaminen vaatii kehon hallintaa, ja parhaimmillaan sitä on osa autoa, ja auto on osa sua. Hyvä tasapaino ja koordinaatio auttavat auton hallinnassa ja auton ymmärtämisessä. Monipuolisuus on siis tärkeää, kertoo Suninen.

Jokelassa on Teemun mielestä hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen, ja erityisesti hänen lempipaikakseen on muodostunut frisbeegolfrata:

- Käytän myös pururataa juoksu- ja hiihtolenkeillä, mutta rentoutumiseen parasta on kierros frisbeegolfia, Suninen summaa. 

Takaisin