Kuntalaisillat käynnistyivät - Tule mukaan vaikuttamaan oman alueesi kehittämiseen!

01.03.2018

Tuusulassa pidetään helmi-maaliskuussa viisi alueellista kuntalaisiltaa.

- Iltojen tavoitteena on lisätä avoimuutta ja kertoa, missä mennään. Kannattaa ehdottomasti osallistua, mikäli oman alueen ajankohtaiset asiat kiinnostavat, pormestari Arto Lindberg kannustaa.

Osanottajat pääsevät mukaan työpajoihin ja tapaamaan eri toimialojen työntekijöitä. Iltojen toteutuksessa mukana ovat myös kunnan alueelliset kehittämisverkostot. Osanoton kynnystä on madallettu järjestämällä lastenhoito tilaisuuden ajaksi. Pienimmille tuusulalaisille on tarjolla myös lasten oma työpaja.

Kuntalaisten lisäksi illat ovat tärkeitä myös kunnan työntekijöille. Pormestarin mukaan tilaisuudet kertovat hyvin, tehdäänkö kunnassa oikeita asioita ja viestitäänkö niistä riittävästi.

- Viime vuosien iltojen perusteella havaitsimme tarpeen osallisuuden kasvattamiselle, kertoo Lindberg.

Tällä sektorilla Tuusulassa on todella pantu tuulemaan. Hyviä esimerkkejä tuoreista kuntalaisten osallisuutta edistävistä pienistä ja suurista teoista löydät kunnan uudelta osallisuussivustolta.

Osallistava budjetointi käyttöön kuntalaisilloissa

Kuntalaisiltojen yhteydessä lanseerattavan osallistuvan budjetoinnin osalta Tuusula on koko maan mittakaavassa edelläkävijöitä.

- Olemme virkamiesten sekä luottamushenkilöiden kesken valmistelleet osallistavalle budjetoinnille sopivia kohteita. Nyt pidettävät illat antavat kuntalaisille hyvän mahdollisuuden tulla mukaan ideointiin, vinkkaa osallisuusasioista vastaava kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Osallistavan budjetoinnin tukena kunnassa otetaan käyttöön Decidim-alusta. Se mahdollistaa ideoiden ehdottamisen, yhteisen kehittämisen sekä loppujen lopuksi vaihtoehdoista äänestämisen verkon välityksellä. Ensimmäisessä vaiheessa uusi alusta otetaan käyttöön kunnan kehittämisverkostoissa.

Osallistavaa budjetointia käyttöönotettaessa luodaan myös uudenlaista tapaa valmistella ja tehdä asioita. Voisitko juuri Sinä ottaa oman alueesi asiantuntijana aktiivisemman roolin kuntasi tulevaisuuden rakentamisessa?

Lisätietoja kuntalaisilloista:

Pormestari Arto Lindberg (arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101)

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman (heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052)

Yhteisömanageri Kaisa Kutilainen (kaisa.kutilainen@tuusula.fi, 040 314 3048)

rakastantuusulaa

Kuva: Uutta Tuusulaa rakennetaan yhdessä.
Kuvaaja: Antti Kallio

Takaisin