Turvallinen kylä yhdessä kävellen

03.05.2018

Mitäpä, jos sähköt katkeavat? Lapsi lähtee omille teilleen? Entä lämmön katkeaminen kovien pakkasten aikaan? Mitä jos tulee tulipalo - osataanko toimia, kunnes viranomaisapu saapuu paikalle?

 

Tuusula jakaantuu vanhana maaseutupitäjänä useisiin taajamiin ja vielä useampiin kyliin. Alueiden turvallisuuskysymyksiin herättely käynnistettiin alkuvuodesta järjestetyissä turvallisuusilloissa. Päivien nyt pidennyttyä illat saavat jatkoa kyläkohtaisista turvallisuuskävelyistä.

 

- Haluamme, että kyläläiset ovat oman lähiympäristönsä parhaina tuntijoina mukana kartoittamassa turvallisuusongelmia ja riskejä. Tuusula on sen verran laaja kunta, että emme kunnan päästä pysty mitenkään havaitsemaan kaikkia puutteita, korostaa Tuusulan turvallisuuspäällikkö Erkki Vähämäki.

 

Kävelyitä järjestetään kuutena eri ajankohtana muun muassa Lahelassa, Ruotsinkylässä, Kellokoskella ja Jokelassa. Ajat ja paikat löytyvät turvallisuuskävelyistä tehdystä tiedotteesta. Kävelyitä sekä tilaisuuksia on suunniteltu yhdessä kunnan alueellisten kehittämisverkostojen, Tuusulan kunnan sekä EMO ry:n kanssa.

 

Paikallisella yhteisöllisellä varautumisella häiriötilanteisiin on tosipaikan tullen tärkeä merkitys. Vähämäki nostaa esille vaaranpaikkojen ja varautumisen lisäksi myös sosiaalista turvallisuutta.

 

- Sosiaalinen turvallisuus on yksi näkökulma näissä kevään tapahtumissakin. Siihen on mahdollisuus vaikuttaa järjestämällä kylän yhteisiä tilaisuuksia ja tekemällä muutenkin yhteistyötä kyläläisten kesken. Tämä lisää omalta osaltaan turvallisuuden tunnetta, painottaa itsekin Tuusulassa asuva Vähämäki.

 

Turvallisuuskävelyillä tehtyjä huomioita käytetään kyläkohtaisten turvallisuussuunnitelmien laatimisessa. Arvokas alueellinen tieto nivotaan osaksi myös päivitettävää kunnan turvallisuussuunnitelmaa.

 

Lisätietoja:

 

Kävelyjen ajankohdat

Kyläturvallisuusvideo, toteutettu yhteistyössä Soinlahden kyläyhdistyksen kanssa.

Kyläturvallisuussivustolta löydät muun muassa kyläturvallisuudesta asukkaille ja kunnan päättäjille suunnatun infopaketin.

 

 

Notko17-3241

Kuva: Kari Kohvakka

Takaisin