Siivouspäivä laajenee Tuusulaan: Lauantaina 26.5. saa kirpputoripisteen pystyttää kunnan maille

18.05.2018 klo 11.45

Valtakunnallinen Siivouspäivä -tapahtuma muuttaa naapurustot ympäri Suomen kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Seuraavaa Siivouspäivää vietetään lauantaina 26.5. Tuusulalaiset voivat pystyttää myyntipisteensä kunnan maille ilman erillistä lupahakemusta. 

- Toive Tuusulan kunnan osallistumisesta Siivouspäivään tuli asukkailta Jokelalaisten ilmoitustaulu -ryhmässä Facebookissa. Koska kuuntelemme asukkaita ja Siivouspäivä on vielä niin mainio tapahtuma, päätimme välittömästi kunnossapidon kanssa, että Tuusula on mukana, kertoo Tuusulan kunnan yhteisömanageri Kaisa Kutilainen.

Monet kaupungit ja kunnat ovat lähteneet Siivouspäivän kanssa yhteistyöhön ja antavat mahdollisuuden asukkailleen pystyttää myyntipisteitä myös julkisille paikoille. Tuusulan kunta on nyt ensimmäistä kertaa mukana Siivouspäivässä. Muita Siivouspäivässä mukana olevia paikkakuntia ovat mm. Sipoo, Kerava, Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere ja Oulu.

Tapahtuman idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen osallistuja on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Mikäli pisteensä pystyttää kunnan maille, tulee myyntipisteen pitäjän ottaa huomioon seuraavat asiat:

  1. Myyjän tulee  rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikkansa Siivouspäivän nettisivuilla.
  2. Myyntipaikkojen tulee sijaita ”kovilla” pinnoilla eli kivetyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa eikä niillä saa pitää myyntipistettä.
  3. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata.
  4. Myyjä on vastuussa kunnalle ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.
  5. Myymättä jääneet tavarat ja roskat ovat jokaisen myyjän omalla vastuulla ja ne tulee korjata pois omalla kustannuksella heti tapahtuman jälkeen.
  6. Julkisen liikenteen pysäkeille ja ajoteille ei saa laittaa myyntipistettä.
  7. Jalkakäytäville pitää jättää puolitoistametriä tilaa jalankululle.

Hyrylän torilla on 26.5. Hyrylän kehittämisverkoston järjestämä Lasten lauantai -tapahtuma klo 10–14 ja myös sinne saa tulla Siivouspäivän pistettä pitämään.

Lisätietoja:

Kaisa Kutilainen, yhteisömanageri, kaisa.kutilainen@tuusula.fi, 040 314 3048

Siivouspäivän verkkosivut ja kartta: http://siivouspaiva.com/fi/cleaningday

Takaisin