Kaikille avoimet ulkoilumahdollisuudet kesäisessä Tuusulassa

28.05.2018

Kesäsäät houkuttelevat suomalaiset ulos ja mökeilleen. Grillit käryävät, samoillaan luonnossa ja hypätään laiturilta mökkijärveen. Mitä asialle on tehtävissä, mikäli omaa mökkiä ei ole tai ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat vaikkapa arki-iltana?

Tässä jutussa esittelemme Tuusulan tarjoamia mahdollisuuksia kesäiseen ulkoiluun. Niin lähiliikuntapaikkoja, luonnon helmaa, uimarantoja, geokätköilyä kuin frisbeegolfiakin. Näihin kohteisiin päästäkseen ei tarvitse istua hiki otsalla menoliikenteen ruuhkassa. Esitellyt aktiviteetit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Virikerikkaan päivän voi päättää ihailemalla auringonlaskua vaikkapa Halosenniemessä. Listasta löydät vaihtoehdon kotiseutuun tutustumiselle myös sadepäivän sattuessa kohdalle. Valitse vaihtoehdoista omasi, pakkaa piknikeväät ja vietä kesäinen päivä Tuusulassa!

Löydä lähiliikuntapaikka läheltäsi

Tuusula on toteuttanut korkeatasoisia lähiliikuntapaikkoja päiväkotien ja koulujen yhteyteen koko kunnan alueella. Valikoimasta löytyy kohteesta riippuen muun muassa skeittiparkkia, scoottipaikkaa, katukorista, miniareenaa sekä runsaasti mahdollisuuksia kiipeilyyn ja tasapainon harjoittamiseen. Paikat ovat vapaasti käytettävissä arki-iltaisin ja koulujen loma-aikaan. Tarkista sinulle sopivan lähiliikuntapaikan sijainti kunnan sivuilta ja kokeile vaikka koko perheen kera!

Pulahda uimaan

Mikä sen ihanampaa, kuin pulahtaa helteisenä kesäpäivänä uimaan? Virallisia uimarantoja Tuusulassa ovat Häklin (ns. Häklin monttu), Rusutjärven sekä Urheilupuiston uimarannat. Nämä sekä tiedot Kellokosken joenrannan sekä Jokelan pohjavesilammen pulahduspaikkoista löydät kunnan sivuilta. Uusia uimarantamahdollisuuksia kartoitetaan parhaillaan Tuusulanjärven Tuusulan puoleiseen päähän. Hankkeen edistymistä voit seurata täältä.

Rentoudu luonnon helmassa

Suosittuja luontokohteita ovat upean maiseman Tuusulanjärvelle avaava Sarvikallio sekä Ruotsinkylän tutkimusmetsän alue. Mikäli nämä kohteet on jo koluttu, niin kokeilepa löytyisikö Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tekemästä luonnonsuojelullisesti arvokkaiden kohteiden listauksesta sopivaa retkipaikkaa?

Geokätköily

Tuttuihinkin maisemiin pääsee tutustumaan uudesta näkökulmasta etsimällä geokätköjä. Uusia kätköjä ilmestyy kartalle vähän päästä, oheisen linkin takaa löydät tällä hetkellä käytössä olevat kätköt Tuusulassa.

Pyöräilykohteet kartalla

Perinteinen vaihtoehto kahdella pyörällä vietettävälle kesäpäivälle on pyöräillä maakuntajärvi Tuusulanjärven ympäri. Vaihtoehdosta kiinnostuneille on tarjolla appi, jonka voit ladata omasta sovelluskaupastasi nimellä Nomadi (Tuusulanjärvi myötäpäivään / Tuusulanjärvi vastapäivään). Ihan oman reitin voit suunnitella käyttämällä hyväksi Järvenpään, Keravan ja Tuusulan yhteistä pyöräilykarttaa. Kartan saat maksutta käyttöösi muun muassa kunnantalolta sekä kirjastoista. Kartan löydät kohteisiin paloiteltuna myös sähköisenä versiona PDF-muodossa Tuusulan kunnan sivuilta.

Frisbeegolf

Frisbeetä voit toki heitellä voi jo omalla kotipihalla, mutta enemmän liikunnallista elementtiä saat peliin siirtymällä tarkoitusta varten perustetulle radalle. Tuusulan kunnan ylläpitämät radat löytyvät Hyrylästä, Jokelasta sekä Kellokoskelta. Radat sijaitsevat kaikille avoimilla puistoalueilla. Kunnan frisbeegolfratojen väyläkartat ja opasteet löydät täältä. Mukaan tarvitset vain hyvää mieltä ja oman pelivälineen!

Bonusvinkki sateisen päivän varalle

Ulkoliikuntaa ei ihan pienen kesäsateen takia kannata skipata. Mikäli kohdalle sattuu oikea koiranilma, hyvä vaihtoehto kotikuntaan ja laajemmin Keski-Uuteenmaahan tutustumiselle on pelata Munkki-peliä. Pelin varjolla tutuksi tulevat oman kotiseudun tarinat ja ilmiöt. Ehkä innostutte tutustumaan lähistöltä löytyviin kohteisiin paikan päällä pilviverhon väistyttyä? Pelin voi lainata Tuusulan kirjastosta tai ostaa Halosenniemestä, Erkkolasta ja Kasarmilta.

 

_DSC0526

Takaisin