Monia mahdollisuuksia nauttia kulttuurista

08.06.2018

Suomen kesä on täynnä kulttuuritapahtumia, eikä Tuusula tee tässä yhteydessä poikkeusta. Päinvastoin, kulttuuristaan tunnetun kunnan tarjonta on niin monipuolista, että on suorastaan vaikea valita parhaat päältä.

Vahva yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen perinne tuottaa tänäkin kesänä monia mahdollisuuksia nauttia kulttuuritapahtumista sekä -kohteista. Kokeilisinko kamarimusiikkifestivaalia vai Ilmatorjuntamuseon lennokkipäivää? Osallistuisinko Tuusula-päivän messuun vai nauttisinko rock-musiikista Riihikalliossa?

Koko kesätapahtumien repertuaariin sekä järjestäjiin pääset tutustumaan

Tuusulan kulttuurin tapahtumakalenterissa. Ohessa muutamia poimintoja kesän tapahtumista.

Posetiivifestivaali 17-19.7.

Posetiivareita kuunneltiin Suomessa 1800-luvulta lähtien isoimmissa yleisötapahtumissa. Mekaaninen soitin käy kierrettävällä kammella, joka puhaltaa ilmaa urkupillien läpi.

Käytä tilaisuus hyväksi ja virittäydy vanhan ajan markkinatunnelmaan Tuusulassa 17-19.7. järjestettävillä Posetiivifestivaaleilla! Kansainvälisessä tapahtumassa on mukana esiintyjiä kuudesta maasta.

Teollinen historia tutuksi kävellen Jokelassa (19.7.) ja Kellokoskella (20.7.)

Opastetut kävelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua Tuusulan teolliseen historiaan.

Tiiliteollisuudestaan tunnetun Jokelan teollisuushistoriakävelyllä torstaina 19.7. klo 17-19 pääset tutustumaan muun muassa Laatikkotehtaan, Vanutehtaan sekä Fennia-pesulan historiaan. Lähtö Jokelan tiilitehtaan edestä (Nukarintie 3).

Kellokosken Ruukinruukkihistoriakävely on vuorossa perjantaina 20.7. klo 19-20. Lähtö Kellokosken kirkon edestä (Männistöntie 5). Tule tutustumaan työntekijöiden elämään sekä kuulemaan tarinoita ruukinpatruunoista, sepistä sekä eri aikakausien työoloista!

Kävelyihin voit valmistautua tutustumalla molempiin kohteisiin Virtuaali-Tuusula-sivuilla.

Museoiden avoimet ovet Tuusula-päivänä 22.7.

Tuusula-päivä kannattaa ruksata kalenteriin museopäiväksi, sillä tutustuminen paikallisiin kohteisiin on tällöin maksutonta. Tutustuisinko normaalisti kiinni olevaan Ruotsin majaan? Lottamuseota vastapäätä sijaitsevan majan nimeä selittää historia - kiinteistön lahjoitti aikanaan ruotsalainen lottajärjestö. Upealla paikalla sijaitseva maja on toiminut muun muassa lepokotina entisille lotille ja pikkulotille.

Visit Lake Tuusula -bussi (31.8. Saakka)

Visit Lake Tuusula -bussiin kannattaa ehdottomasti hypätä. Se vie niin turistin kuin paikallisenkin neljä kertaa päivässä alueen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin pikkurahalla tai museokorttia vilauttamalla.

 

Syys21-2926

Takaisin