Keskellä kaikkea - sijainti houkuttelee yrityksiä Tuusulaan

05.09.2018

Tuusulan sijainti Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä on vetovoimatekijä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti toimiville yrityksille. Lähes 40 000 asukkaan kunnasta löytyy 2700 toimivaa yritystä. Matka niin lentokentälle, moottoritielle, junalle kuin satamaankin on lyhyt keskellä kotimarkkinoiden tiheintä asiakaskeskittymää.

 

Yksi sijainnin takia Tuusulaan valinneista yrityksistä on palvelinkeskusliiketoimintaansa Saksasta Suomeen laajentanut Hetzner, jonka Data Center Park Helsingistä on matkaa lentokentälle yhdeksän kilometriä.

 

- Lentokenttä oli yksi painava tekijä sijoituspäätöksessä, koska meillä on jatkuvaa liikennettä Saksan ja Suomen toimipisteiden välillä ja paikka on hyvä myös mahdollisia kansainvälisiä asiakkaita ajatellen, kertoo rakennuspäällikkönä työskentelevä Ilari Seitsonen.

 

Tuusulan puolesta puhui myös työvoiman saatavuus sekä viileä ilmasto, joka on etu paljon lämpöä tuottavien palvelinsalien viilennyksen kannalta.

 

- Yhteistyö Tuusulan eri osastojen kanssa on koko ajan sujunut erinomaisesti, kaavamuutoksesta rakennusluvan käsittelyyn sekä yhteistyöhön kunnallistekniikan kanssa, muistelee Seitsonen useita vuosia kestänyttä prosessia.

 

Yritysten kasvun mahdollisuudet ovat lähivuosina paranemassa, kun 100 hehtaarin logistiikka- ja yrityspuisto Focus alkaa vaiheittain rakentua lentokentän pohjoispuolelle. Alue kytkeytyy kunnan toimintojen suunnitteluun kaavoituksen lisäksi myös palvelujen sekä liikenneyhteyksien kautta. Kyseessä on nimittäin kunnan suurin työssäkäyntialue - päivittäin alueelle suuntaa 1300-1400 tuusulalaista.

 

Kunnan elinkeinopäällikön tehtävästä syksyllä väistynyt Marko Kauppinen pitää aluetta saavutettavuuden lisäksi ympäristön ja työvoiman saatavuuden kannalta yritysten näkökulmasta maan parhaana mahdollisena paikkana.

 

- Pitkällä tähtäimellä kyseessä on todella merkittävä keskittymä, kun yritystoiminta siirtyy Kehä III:lta kohti tulevaa Kehä IV:sta seuraavan viidentoista vuoden aikana. Parhaiden paikkojen kohdalla kannattaa olla ajoissa liikenteessä, visioi Kauppinen.

 

Mietitkö yrityksen perustamista?

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke tarjoaa yrittäjiksi aikoville neuvontaa ja sparrausta. Keukelta saavat tukea myös kasvua sekä kansainvälisiä markkinoita hakevat yritykset. Palvelu on omaa yritystoimintaa harkitseville maksuton. Keuke toimii seitsemän keskiuusimaalaisen kunnan alueella ja järjestää yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville myös tapahtumia. 12.12.2018 on vuorossa Tuusulan Yritystreffit.

 

Mistä löydän tarjolla olevat yritystontit sekä toimitilat?

 

Tällä hetkellä tarjolla olevat yritystontit löydät yritystonttikartasta. Kunnan ylläpitämän listauksen vapaina olevista toimitiloista puolestaan täältä.

 

Heina24-8399

Takaisin