• Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

Syystiedote

03.10.2018

Syystervehdys kaikille!

Ensimmäinen jakso on nyt takana ja toista aloitellaan. Koulutyöskentely lähti käyntiin tuttuun tapaan, ja nyt opinnot ovat edenneet jo syysloman odotteluun. Syyslomaa vietetään viikolla 42.

Oppilaiden erilaisia tuen tarpeita arvioidaan pitkin lukuvuotta, ja pyrimme löytämään sopivimmat tukimuodot, jotta opiskelu sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on edelleen käytössämme laaja-alaisten erityisopettajien asiantuntemus joka luokka-asteella ja taitavia koulunkäynninohjaajia. Saimme lisäksi valtion erityisavustusta resurssiopettajan palkkaamiseen tasa-arvoa edistävänä toimenpiteenä.

Uusi opetussuunnitelma tulee voimaan vuosi kerrallaan, joten tällä hetkellä kaikki 7.-8.-luokkalaiset opiskelevat jo uuden opsin mukaan ja 9.-luokkalaiset vielä edellisen opsin. Arviointi nousee esille erityisesti lukukausien päätteeksi, vaikka arviointi on ajankohtaista ihan koko ajan pitkin lukuvuotta.

Arviointi tehdään aina voimassa olevan opetussuunnitelman tavoitteiden mukaan. Arvioinnin on tarkoitus olla mahdollisimman monipuolista ja kattavaa. Monipuolisuus edellyttää, että käytetään menetelmiä, joilla oppilas voi parhaiten osoittaa osaamistaan.  Osaamista voidaan osoittaa suullisesti ja kirjallisesti sekä erilaisin oppiaineeseen soveltuvin näytöin. Kirjallinenkin näyttö voi olla muuta kuin suoriutumista koetilanteessa. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan laaja-alaisen osaamisen alueet.

Uuden opetussuunnitelman myötä olemme siirtyneet aikaisemmasta kurssiarvioinnista kohti oppiainearviointia. Eri oppiaineissa oppitunnit voivat olla aikaisempaa enemmän hajautettu eri jaksoille, ja entisiä jaksotodistuksia ei enää jaeta. Arvosanat annetaan kaksi kertaa vuodessa jouluna ja keväällä. Vuodenvaihteen tietämissä käydään myös arviointikeskustelut oppilaan, huoltajan ja luokanvalvojan kesken. Jouluna annettavaan välitodistukseen arvioidaan pääasiassa 1. ja 2. jakson aikana saavutettua oppimista ja keväällä annettavaan lukuvuositodistukseen arvioidaan koko lukuvuonna saavutettu osaamisen taso. Opettajat käyvät eri oppiaineissa oppilaiden kanssa läpi tavoitteet ja arvosanoihin vaikuttavat tekijät.

Lukuvuoden hyvinvointiteeman innoittamana toivon kaikille syksyn väriloistosta nauttimista ja pirteyttä pimeneviin iltoihin.

Minna Järvi

Takaisin