Paikallislehti paikallisuuden rakentajana -luento 8.11.

31.10.2018

Pentti Kiiski. Kuva Anton SoinneTuusula-Seuran, Tuusulan kulttuurin ja museon yhteinen luentosarja "Taidetta ja tarinoita" esittelee vuoden viimeisessä luennossa ajatuksia paikallislehden roolista alueen identiteetin rakentajana ja vahvistajana. Aiheesta tulee kertomaan päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski torstaina 8.11. klo 18.30 Tuusulan seurakunnan auditorioon. Taideosuudessa esiintyy laulaja ja lauluntekijä Mikko Perkoila.

Pitkänlinjan sanomalehtimies Pentti Kiiski pohtii luennossaan, kuinka uteliaisuus, intohimo, rehellisyys ja rohkeus ovat paikallislehden polttoaineita. Niiden syttymiseen kriittinen, lehdestään ja lähiympäristöstään kiinnostunut lukija voi osaltaan vaikuttaa.

Kiiski on tehnyt pitkän uran Keski-Uudellamaalla alueen johtavien paikallislehtien päätoimittajana. Hän oli Keski-Uusimaa -lehden päätoimittaja vuosina 2003–2016. Hyvinkään Sanomien toimituspäällikkönä ja päätoimittajana Kiiski työskenteli 1980- ja 1990-luvuilla.

Luennon taideosuudessa kuullaan Mikko Perkoilan humoristisia ja tarinallisia laulelmia. Hänet tunnetaan kekseliäästä ja sujuvasta sanankäytöstään. Perkoilan laulujen pienimuotoiset tarinat avaavat kuulijalle uusia näkökulmia moniin tuttuihin asioihin.

Taidetta ja tarinoita -luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Tuusulan seurakuntakeskuksessa, joka sijaitsee osoitteessa Rykmentintie 34, Tuusula.

Paikallislehti paikallisuuden rakentajana
to 8.11. klo 18.30
päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski
Taideosuudessa muusikko Mikko Perkoila
Tuusulan seurakuntakeskus, auditorio, Rykmentintie 34, Tuusula

Takaisin