• Ajankohtaista

  • Ajankohtaista

Syyslukukauden 2018 päättyessä

14.12.2018

Syyslukukausi päättyy perjantaina 21.12. 2018 klo 13.
Kevätlukukausi alkaa maanantaina 7.1. 2019 työjärjestyksen mukaan.

Syyslukukaudesta on enää jäljellä vain muutama päivä, ja ansaittu joululoma odottaa jo oppilaita ja henkilökuntaa. Haluan kiittää kaikkia koulun ja koulutyöskentelyn kanssa yhteistyötä tehneitä kuluneesta syksystä. Uuden opetussuunnitelman toinen vuosi on vielä teettänyt paljon ylimääräistä suunnittelu- ja valmistelutyötä, joten toivotaan, että pääsemme tätä työskentelyä jatkossa hyvin hyödyntämään.

Luokanvalvojat ovat käyneet oppilaiden ja huoltajien kanssa arviointikeskusteluja, jotka muodostavat yhden osan kokonaisarvioinnissa. Keskustelujen lisäksi jouluna jaetaan väliarvionnit, joissa näkyy arvio oppilaan oppimisesta, osaamisesta ja työskentelystä kahden ensimmäisen jakson aikana suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Väliarvioinnissa arvosana muodostuu hyvin erilaisten näyttöjen  perusteella oppiaineesta riippuen. Joitain aineita on opiskeltu useita viikkotunteja elokuusta lähtien, toisia aineita on ehditty opiskella vain hyvin vähän muun muassa TET-jakson ajankohdasta johtuen. Väliarvioinnin tarkoitus on antaa näkemystä siitä, missä ollaan opiskelun kanssa menossa ja mitä pitäisi kevään aikana tehdä, jotta lukuvuositodistukseen saadaan arvioitavaksi kaikki se osaaminen, jota oppilaalta löytyy.

Viimeinen viikko ennen lomaa opiskellaan vielä pääosin työjärjestyksen mukaan. Poikkeuksena on torstai 20.12., jolloin koulu alkaa aikaisintaan 2. oppitunnilla 9.45, ja perjantai 21.12., jolloin kaikkien koulupäivä on 9.45-13. Viimeinen koulupäivä vietetään joulupajoihin osallistumalla tai muulla luokanvalvojan ilmoittamalla tavalla. Luokanvalvojat ilmoittavat mahdollisita muistakin poikkeavista aikatauluista tai päivien sisällöistä.

Toivotan kaikille rauhallista joulun aikaa!

Minna Järvi

Takaisin