Tuusulan kunta mukana pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) toiminnassa - syksyllä 2019 käynnistyville urheiluvalmennus-luokille haku alkaa 14.1.2019

14.01.2019

Tuusulan urheiluvalmennusohjelma on syksyllä 2018 hyväksytty kehyskuntana mukaan Suomen Olympiakomitean alaisen pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) toimintaan. Lukuvuonna 2019-2020 alkaville urheiluvalmennusluokille ilmoittautuminen alkaa 14.1.2019.

Opiskelu urheiluvalmennusluokilla

Tuusulan kunnan sivistyksen toimialue toteuttaa opetuksen, vapaa-aikapalveluiden ja paikallisten urheiluseurojen välisenä yhteistyönä urheiluvalmennusohjelmaa, jolla tuetaan lahjakkaiden ja kilpaurheiluun panostavien nuorten koulunkäyntiä ja urheilijaksi kehittymistä.

Urheiluvalmennusohjelma toimii urheiluvalmennusluokkina Hyökkälän ja Riihikallion yhtenäiskouluissa sekä Hyrylän koulussa (Hyrylä), Jokelan koulukeskuksessa (Jokela) ja Kellokosken koulukeskuksessa (Kellokoski). Urheiluvalmennusluokilla voi olla muitakin oppilaita kuin urheiluvalmennusohjelmassa olevia oppilaita.

Urheiluvalmennusohjelmaa toteuttavilla kouluilla on tarjolla urheilijoille suunnattua valinnaisen liikunnan opiskelua, jossa hyödynnetään valtakunnallisia Kasva Urheilijaksi -oppimateriaaleja. Kouluissa on myös vähintään yksi koulupäivän yhteydessä oleva harjoitusaukko, jossa harjoittelua toteutetaan paikallisten seurojen toteuttamana.

Urheiluvalmennusohjelman tavoitteet

Ohjelman tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla, tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti sekä kehittää ja tiivistää kunnan ja seurojen välistä yhteistyötä.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian verkosto

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian yläkouluverkostoon kuuluu kehyskunnista Tuusulan koulujen lisäksi myös Nurmijärven kouluja. Verkoston koulut ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen Olympiakomitean yläkoululinjauksia. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia tukee kehyskuntia antamalla asiantuntijatukea sekä kouluttamalla liikunnanopettajia.

Lue lisää urheiluvalmennusohjelmasta

Lisätiedot:

Janne Leivo, Hyökkälän koulun rehtori (opetus, oppilaat, huoltajat), 040 314 3283, etunimi.sukunimi@tuusula.fi 

Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö (seurat, olosuhteet), 040 314 2220, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin