Lapset päättivät kevyen liikenteen väylän nimen – Tarulinnanpolkua pitkin Martta Wendelin -päiväkotiin

13.02.2019 klo 10.40

Etelä-Tuusulaan Mikkolan koulun kupeeseen vuonna 2022 nousevan Martta Wendelin -päiväkodin kaavan valmistelun yhteydessä on pohdittu nimeä rakennuksen etelänpuoleiselle kevyen liikenteen väylälle. Nimistötoimikunta valitsi lasten ehdotuksista päiväkodin nimeen hyvin sopivan Tarulinnanpolku-nimen.

Perinteisen virkamiespohdinnan sijaan kunta päättikin kysyä nimiehdotuksia kevyen liikenteen väylälle Mikkolan koulun ja päiväkodin esiopetuksen ja ensimmäisen luokan oppilailta. Ehdotuksia tuli runsaasti, ja ne heijastelivat lapsille tärkeitä asioita kuten sadun maailmaa sekä luonto- ja eläinaiheita. Myös tämän päivän pelimaailma näkyi osassa nimiehdotuksista.

Lasten ehdotukset käsiteltiin nimistötoimikunnassa

Lapsilta kerätyt nimiehdotukset käsiteltiin virallisesti 12.2.2019 nimistötoimikunnan kokouksessa ja monista tarkoitukseen sopivista ehdotuksista toimikunta valitsi Tarulinnanpolku-nimen kevyen liikenteen väylälle. Valittu nimi sopii hyvin sekä lasten maailmaan, että Martta Wendelinin työhön satujen ja tarinoiden kuvittajana. Nimistötoimikunta kiittää lämpimästi lapsia nimiehdotuksista.

Martta Wendelin -päiväkodin ja Mikkolan koulun välinen yhteys on nimetty Martta Wendelinin poluksi, joten kevyen liikenteen väylälle valittu nimi täydentää mukavasti alueen nimistöä.

Me teemme yhdessä uutta Tuusulaa – päiväkotirakennuksen mahdollisuudet pohditaan yhdessä

Martta Wendelin -päiväkodin suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan vahvasti mukaan paikalliset alueen asukkaat osallistaen heitä pohtimaan päiväkotirakennuksen tuomia uusia mahdollisuuksia alueelle. Lapset pääsivät näin ensivaiheessa vaikuttamaan jo alueen väylänimistöön.

Martta Wendelin -päiväkodin hankesuunnitelmaa käsitellään 14.2.2019 kasvatus- ja sivistyslautakunnassa ja 19.2.2019 teknisessä lautakunnassa. Päiväkodin kaavaehdotus etenee 6.3.2019 kuntakehityslautakunnan käsittelyyn. Asukkailla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä kaavasta ja jättää muistutus kaavaehdotuksesta sen nähtävillä olon aikana, mikäli kuntakehityslautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen ja asettaa sen nähtäville. Nähtävillä olon ajankohdasta ilmoitetaan kuulutuksella Keski-Uusimaa -lehdessä ja kaava-alueen naapureille kirjeitse.

Lisätiedot:

sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Tiina Simons (lasten osallistaminen, päiväkodin toiminta)
p. 040 314 3403

kaavasuunnittelija Jenni Aalto (päiväkodin kaava)
p. 040 314 3673

Lasten osallistaminen

 

Takaisin