Kirjastokarnevaali Tuusulassa

Kirjastokarnevaali on jokavuotinen koko perheen tapahtuma Tuusulan kirjastoissa. Vuonna 2019 karnevaalia juhlitaan aprillipäivänä 1.4.2019. Kaikissa toimipisteissä on karnevaalipäivänä runsaasti erilaista ohjelmaa, ilmapalloja ja kahvi- ja mehutarjoilu.

Pääkirjaston uuden satu- ja pelihuoneen avajaisia juhlitaan karnevaalipäivänä. MLL:n Lukumummi pitää satutunnin uudessa lasten ja nuorten tilassa. Tuusulalainen trubaduuri Antti Huurinainen soittaa musiikkia eri vuosikymmeniltä. Lapsille on luvassa Nukketeatteri Ofelian Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva sanaton esitys Sibeliuksen satu. Nukketeatteriesityksen jälkeen voi osallistua keppinukkepajaan (ilmoittaudu osoitteessa www.lyyti.in/keppinukketyopaja). Nuorisopalvelut järjestää live-pelin, jossa pääsee ratkaisemaan kirjastolla tapahtunutta jännittävää mysteeriä. Pinssipajassa voi askarrella itselleen rintanapin. Kirjasairaalassa oppii korjaamaan vahingoittuneita lastenkirjoja, ja korjaamansa kirjan saa omaksi.

Jokelan kirjastossa lasten ohjelmaa tarjoavat Nurinpäin-kollektiivin sanaton nukketeatteriesitys Toivomussiemen ja kirjastohiiri Hippu Riippinen. Jokelassa voi myös askarrella karnevaalihattuja sekä soittaa Satakielipuhelimella ympäri maailmaa ja kuunnella tarinoita eri kielillä. Lausuntaryhmä Joklaus esittää Metsärunoja. Karnevaalipäivän huipentumana Jokelassa nähdään Red Nose Companyn riemastuttava esitys Juoksuhaudantie. Paikkoja yli 14-vuotiaille sopivaan esitykseen on rajoitetusti, pääsylippu tulee varata Jokelan kirjastosta.

Kellokosken kirjastossa Hanni Autere laulattaa ja musisoi, ja kirjailijavieraaksi saapuu Joel Haahtela. Lapsia viihdyttää Teatteri Annoksen sanaton esitys Ja lehmät lentää! Esitys kertoo hauskasti, lapsen maailmaan sopivalla tavalla ihmisen, luonnon ja teknologian suhteista. Pinssipajassa voi askarrella itselleen rintanapin. Kellokoskella alkaa karnevaali-iltana pehmolelujen yökyläily; pehmoja voi tuoda kirjastoon koko päivän ajan. Nuorisotalo Nuorkalla on avoimet ovet.

Kirjastoauto Kirren aamureitillä on mukana pellepariskunta Nelli ja Niilo ja sirkusaiheinen kirjanäyttely. Iloinen karnevaalitunnelma jatkuu illan reiteille!

Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tuusulan kulttuuri, nuorisopalvelut ja kirjasto. Lisätietoa, tarkat tapahtuma-ajat ja ilmoittautumisohjeet www.tuusula.fi/kirjastokarnevaali.

Sanattomat nukketeatteriesitykset liittyvät Tuusulan kunnankirjaston AVI:n rahoittamaan Kohtaamisia kirjastossa –hankkeeseen, jossa edistetään eri väestöryhmien vuoropuhelua ja muiden kulttuurien ymmärtämistä sekä kartoitetaan ja käynnistetään kirjaston maahanmuuttajatyötä. Hanke toteutetaan 2018 syksystä vuoden 2019 loppuun.

Red Nose Companyn Juoksuhaudantie Jokelassa, Hanni Autereen musiikkituokio Kellokoskella ja trubaduuri Antti Huurinaisen konsertti pääkirjastolla ovat osa Kulttuuria kirjastossa –tapahtumasarjaa.

25.03.2019

Takaisin