Tuusulanväylän bulevardikaupunki suunnitteilla – karttakysely auki 23.6.2019 asti

22.05.2019 klo 13.15

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalla suunnitellaan Tuusulanbulevardia, johon liittyvä karttakysely on auki 23.6.2019 asti.

Tuusulalaisilla mahdollisuus vaikuttaa vastaamalla kyselyyn

Myös Tuusulan asukkailla on mahdollisuus vastata Helsingin kaupungin kyselyyn kertomalla mielipiteensä siitä, millainen tulevaisuuden bulevardikaupunki voisi olla. Jos käytät Tuusulanväylää liikkumiseen esimerkiksi työn tai vapaa-ajan puitteissa, vaikuta vastaamalla kyselyyn osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6146/.

Mitä on suunnitteilla?

Tulevaisuudessa Mäkelänkatua jatketaan ja Tuusulanväylän moottoritie muutetaan kaduksi. Tuusulanbulevardi yhdistää nykyiset kaupunginosat toisiinsa, ja alueelle tulee uusia koteja, palveluita ja työpaikkoja noin 20 000 henkilölle. Käpylän asemanseutu mullistuu ja siitä tulee vilkas joukkoliikenteen solmukohta. Pikaraitiotietä pitkin pääsee keskustasta Mäkelänkatua pitkin aluksi Käpylän asemalle ja myöhemmin Patolaan ja Pakilaan asti.

Tällä hetkellä valmistellaan Tuusulanbulevardin alueen kaavarunkoa. Kaavarungossa tarkastellaan, millaista rakentamista, uutta ympäristöä ja millaisia liikennejärjestelyjä alueelle voisi tulla. Bulevardikaupunkia suunnitellaan siten, että autosta riippumaton elämä on mahdollista. Palvelut löytyvät läheltä, ja ne voidaan saavuttaa jalkaisin, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Suunnittelun päätavoitteena on ilmastoviisas, kestävä ja älykäs kaupunki.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Takaisin