Viisi vinkkiä kahvitteluhetkiin – Tuusulan suvisimmat kesäterassit

28.5.2019

Se on täällä jälleen: kesä! Unohda merta edemmäksi kalaan lähteminen. Nauti kesästä Tuusulassa.

Tuusula tarjoaa lukuisia suvisia kahviloita ja kesäterasseja niin iltalenkille työarjen piristykseksi kuin viikonlopun aurinkoisiksi ohjelmanumeroiksikin. Ohessa on viisi vinkkiä ja muutama bonus Tuusulan suvisimmista kesäkahviloista. Vinkit ovat kuntalaisten itsensä jakamia Facebookin Tuusula-ryhmässä.

Hyppää pyörän selkään tai pyörähdän paikan päälle jalan. Ahkerin kiertää kesän aikana kahviloista kaikki.

Lottamuseo

Tuusulan Rantatiellä sijaitsevan Lottamuseon kahvila kuuluu tuusulalaisten ikisuosikkeihin – ja aiheesta: korvapuustin tuoksuista nostalgista kanttiinia ei voita mikään. Lottamuseo on laajentanut kesäkaudella aukioloaikojaan. Kanttiini on tuusulalaisten iloksi avoinna nyt joka päivä.

Mankeli – Krapi

Rantatien alussa sijaitseva Krapi ja sen kesäisin avoinna oleva Mankeli on Lottamuseon ohessa tuusulalaisten toinen suosikkikohde vuodesta toiseen. Krapi on alun perin vanha, satavuotias maatila, ja Mankelin idyllisessä pihapiirissä voit yhä lähes kuulla viljapellon suhinan ja maatilan rauhan. Mankelin kesäterassi on avoinna joka päivä.

Onnela

Rantatiellä ei kahta ilman kolmatta. Eino Leinonkin suosimissa kulttuurimaisemissa sijaitseva Onnela tarjoilee hotellin vastaanoton yhteydessä olevasta kahvilasta virvokkeita ja pientä syötävää myös satunnaiskävijöille. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja katsele samalla Pikku-Koliksikin nimitettyä Sarvikalliota Tuusulanjärven rannalta käsin. Onnela on avoinna joka päivä. Plussaa ovat pitkät aukioloajat sunnuntaita lukuun ottamatta.

Rantaterassi Pritsi – Gustavelund

Kokoushotellina tunnetun Gustavelundin uudistetulta Pritsi-terassilta avautuvat hulppeat näkymät kohti Tuusulanjärveä. Jos mieli ei täällä lepää, se ei lepää missään. Rento rantaterassi on avoinna ohikulkijoille ja ulkoilijoille kesäaikaan joka päivä.  Löydät Pritsin Tuusulan kirkon kupeesta ennen Rantatietä.

Kinuskilla

Kellokosken idyllisissä ruukkimaisemissa sijaitseva Kinuskilla on sukeltanut vuosien aikana suoraan tuusulalaisten sydämiin. Hulppeista kakuistaan ja maittavasta lounaastaan tunnetulla kahvilalla on lauantaisin myös brunssi. Yhdistä samaan käyntiin maittava paitsi kahvitteluhetki Kinuskillassa myös tutustumiskierros idyllisen rustiikkiseen ruukkialueeseen. Alueella sijaitsee myös useita pikkupuoteja, suosittua kirpputoria unohtamatta.

Muista myös nämä

Muista kesän aikana myös Hyrylässä sijaitseva nostalginen ravintola Kerho ja sen kesäterassi, Jusslan teollisuusalueen kupeessa sijaitsevat Koiramäen Pajutalli ja konditoria pH7:n kahvila-lounasravintola sekä Tuusulanjärven länsipuolella Lassilan tilan yhteydessä toimiva kesäkahvila Arjan aitta.

_DSC8894

Takaisin