Tule kokemaan erilaisia elämyksiä Fjällbon puistoon Taiteiden yössä 9.8.2019 klo 18.30

06.08.2019 klo 14.25

Tuusulan kunnan Viherpalvelut ovat rakentaneet Fjällbon puistoa viimeisen vuoden aikana ja puiston kulttuurihistoriallinen ja maisemallinen arvo on saatu näkyvämmäksi. Myös puiston toiminnallisuus on lisääntynyt; puistoon on rakennettu nuotiopaikka, kävelypolut mahdollistavat uuden kasvillisuuden ja järvinäkymän ihailun. Tilapalvelut ovat entisöineet Huvimajan ja leikkimökin, jotka ovat avoinna Taiteiden yössä. Arkkitehtuurikilpailun tuloksena syntynyt laituripaviljonki ”Pliplap” rakennetaan myöhemmin syksyn aikana. Laiturin valmistuttua pääset nauttimaan Tuusulanjärvestä ihan uudella tavalla. Laituri mahdollistaa myös veneellä pääsyn rantaan. #UuttaTuusulaa#  

Kollaasi_Fjällbo

Taiteiden yössä pääset kokemaan puiston ainutlaatuisen tunnelman ja osallistumaan toimintapisteisiin:

  • Fjällbon puistoon rakennettavan perinneaidan rakentaminen aloitetaan Taiteiden yönä Perinnerakentajien työnäytöksenä. Kuntalaisten toivotaan myös osallistuvan aidan rakentamiseen. Etukäteen voi ilmoittautua yhteisöpuutarhurille, numeroon 0403143560. Myös paikan päällä voi ilmoittautua rakentamiseen mestareiden johdolla.
  • Voit rakentaa yhteistä suurempaa hyönteishotellia, jonka tarkoitus on jäädä puistoon. Hyönteishotellit mahdollistavat erilaisten pörriäisten talvehtimisen ja pesintätilan. Näin lisätään pörriäisten määrää puistossa, joka osaltaan lisää luonnon monimuotoisuutta. Työpajassa ohjaavat Keudan opettajat.
  • Voit myös rakentaa oman hyönteishotellin, jonka voit viedä kotiin.
  • Pekka Halosen Akatemian taideopiskelijan tekemä Meduusa- tilataideteos säväyttää puistossa.
  • J.H. Erkon runot ilahduttavat polkujen varrella puistossa kulkijaa.
  • Pääset Taiteiden yön tunnelmaan myös Aallottaren luomin haikein barokkisävelmin.
  • Illan aikana pääset tapaamaan myös kunnanpuutarhurin Riitta Kalliokosken, joka kertoo puiston rakennusvaiheista!
  • Viherpalvelut kiittää yhteistyöstä Tuusulan Taiteiden yötä, TuusulanTyötoimintakeskusta, Mäntsälän Keudaa, Pekka Halosen Akatemiaa, sekä Perinnerakentajia!

Takaisin