Monio-hankinnasta tehty oikaisuvaatimus ja valitus markkinaoikeuteen – Tuusulan kunta pitää molempia perusteettomina

15.08.2019

Hankintakilpailun hävinnyt YIT Suomi Oy on tehnyt Moniota koskevasta hankintapäätöksestä oikaisuvaatimuksen Tuusulan kunnanvaltuustolle ja valituksen markkinaoikeuteen. Tuusulan kunta pitää molempia perusteettomina. Kunnan käsitys on, että valitus ei tule menestymään.

Hankintaoikaisuvaatimuksessaan YIT pyytää, että Tuusulan kunnanvaltuusto poistaa 10.6.2019 tekemänsä päätöksen, jolla se päätti hyväksyä Skanska Talonrakennus Oy:n Monio-rakennuksen toteuttajaksi ja Caverion Suomen elinkaarimallin palveluntuottajaksi. YIT perustelee vaatimustaan sillä, että kunnan saama tarjous olisi ollut tarjouspyynnön vastainen – että lukuisat Skanska-Caverion-ryhmittymän tarjouksen suunnitteluratkaisut olisivat teknisten ja toiminnallisten vaatimusten vastaisia.

Oikaisuvaatimus käsitellään elokuussa kunnanhallituksessa ja valitus markkinaoikeuden aikataulun mukaisesti. Asiaa valmistelevat kuntaa hankinnassa avustaneet asianajotoimisto ja rakentamiskonsultti.

Kunta hakee markkinaoikeudelta lupaa täytäntöönpanoon. Mikäli täytäntöönpanopyyntö hyväksytään, hanke etenee valituksesta huolimatta viivästyksittä.

 

Lisätiedot: 

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Kansliapäällikkö Harri Lipasti, 040 314 3003, harri.lipasti@tuusula.fi

 

Takaisin