Europan 15 -arkkitehtuurikilpailuun saapuneet työt kuntalaisten nähtäväksi

12.09.2019 klo 10.50

Europan 15 -arkkitehtikilpailun kilpailutöiden jättöaika päättyi heinäkuussa. Kilpailu on nyt edennyt tuomarointivaiheeseen. Suomen kohteita koskevia kilpailutöitä arvioiva tuomaristo kokoontuu tulevana viikonloppuna Tuusulassa ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseensa. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa Oulun asemakaavapäällikkö Kari Nykänen, entinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck ja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä arkkitehtejä.

Tuusula oli toinen tämän vuoden suomalaisista kohteista ja se keräsi kilpailussa 31 ehdotusta. Tuusulasta kilpailun kohteena on Anttilan alue.

– Anttilan tilakeskuksen alueella on useita historiallisesti arvokkaita maatilarakennuksia. Alue sijaitsee kolmen kilometrin päässä kuntakeskus Hyrylästä, Tuusulanjärven maisemissa. Kilpailun tavoitteena on löytää osittain tyhjentyneelle alueelle visio, jossa yrittäminen ja asuminen muodostavat uudenlaisen kokonaisuuden historiallisessa miljöössä, Tuusulan kaavoituspäällikkö Pia Sjöroos kertoo.

Tuomariston valitsemat ehdotukset tulevat vielä julkisesti nähtäville verkossa ja Tuusulan Taidekeskus Kasarmissa. Taidekeskus Kasarmissa näyttely on avoinna yleisölle 30.9.–5.10.2019, maanantaina, tiistaina ja torstaina kello 9–16, keskiviikkona kello 9–18, perjantaina kello 9–12 ja lauantaina kello 10-16.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 30.9. kello 14 Taidekeskus Kasarmissa. Media ja yleisö sekä erilaisten yhteisöjen ja yritysten edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen!

Kilpailu alkoi keväällä 2019 voittaja julistetaan joulukuussa. Tuomareiden valitsemat voittajat julkaistaan 2.12.2019.

Europan on joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen suunnittelukilpailu alle 40-vuotiaille arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille. Kilpailu järjestetään samanaikaisesti vajaassa kahdessakymmenessä Euroopan maassa ja kohteita on mukana noin 50. Suomesta on mukana kaksi kohdetta: Hyvinkään keskustan länsiosa ja Anttilan tilakeskus Tuusulanjärven rannalla.

 

Lisätietoja:

Kunnan verkkosivut

Pia Sjöroos, kaavoituspäällikkö, Tuusulan kunta, p. 040 314 2014, pia.sjoroos@tuusula.fi

Takaisin