Tuusulan kunnassa tietoturvapoikkeama – asianosaisiin on otettu yhteyttä

16.09.2019 klo 12.55

Henkilötunnuksia ja osoitetietoja on välittynyt verkkoon joistakin Tuusulan kunnassa laadituista kauppakirjaluonnoksista, jotka on julkaistu kunnan verkkosivuilla tämän hetkisten tarkistusten mukaan vuosina 2017-2018 yhteensä noin 7 kappaletta.

Asiakirjojen sisältämät henkilötiedot oli peitetty ennen asiakirjojen verkkojulkaisua, mutta henkilötietojen peittämiseen käytetty menettely ei ole ollut riittävä henkilötietojen suojaamiseksi. Tiedot ovat saattaneet joutua ulkopuolisen tietoon hakukoneen kautta tai muulla tavoin.

Henkilötietoja sisältävät asiakirjat poistettiin kunnan verkkosivuilta välittömästi, kun havainto niiden välittymisestä verkkoon tehtiin 11.9.2019. Asiakirjojen poistamisen lisäksi kunta on tehnyt pyynnön verkon hakupalveluihin kyseisten tietojen poistamiseksi hakutuloksista. Kunta on myös laatinut henkilötietojen tietoturvaloukkausta koskevan ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle. Tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneille henkilöille on lähetetty kirje 13.9.2019. Tietoturvapoikkeamaa on käsitelty organisaatiossa sisäisesti ja henkilöstöä on ohjeistettu oikeaoppisesta menettelytavasta henkilötietojen peittämiseen ja verkkojulkaisemiseen liittyen.

Tietoturvapoikkeamasta johtuen kunnan vanhoihin esityslistoihin ja pöytäkirjoihin ei toistaiseksi pääse vanhan järjestelmän KTWebin kautta. Tuusulan kunta käy läpi KTWebissä olevia asiakirjoja ja niiden liitteitä, koska on mahdollista, että aiemmin julkaistut tiedot sisältävät henkilötietoja.

Vuonna 2017 portaittain käyttöön otettuun asianhallintajärjestelmä CaseMin sisältämiin esityslistoihin, pöytäkirjoihin ja viranhaltijapäätöksiin pääsee jälleen tutustumaan verkossa. CaseMin sisältävät asiakirjat on käyty läpi.

Tuusulan kunnan tiedossa ei ole, että verkkoon välittyneitä henkilötietoja olisi väärinkäytetty.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Kansliapäällikkö Harri Lipasti, 040 314 3003, harri.lipasti@tuusula.fi

 

 

Takaisin