Suosi paikallista - joululahjavinkit Tuusulaan

01.11.2019

Joulu kohta täällä. Entäpä jos tänä vuonna satsaisitkin omilta kotinurkilta hankittuihin joululahjoihin.

Tuusulasta löytyy runsas kirjo erilaisia joululahjaideoita sekä tunnelmallisia joulutapahtumia. Lähellä tuotettu ja tehty on aina in, ja ilmastokin kiittää.

Mistä paikalliset joululahjat kannattaa sitten hankkia? Tuusulalaiset vinkkasivat omat suosikkilahjansa ja -paikkansa. Poimi mieleisesi listauksesta.

Erilaiset herkut ja ruokalahjat:

Lyylin kahvila: joululimput ja muut leivonnaiset
Riihikalliossa sijaitsevan kahvilan suolaiset ja makeat leivotaan joka päivä itse, ja tuotteita valmistetaan myös kotiin ostettavaksi. Tuusulalaisten erityinen suosikki joulun alla on joululimppu.

Paulan piirakkapuoti: karjalanpiirakat ja muut leivonnaiset
Riihikalliossa sijaitsee myös Paulan Piirakkapuoti, joka saa asiakkaansa hurmokseen karjanpiirakoillaan ja erilaisilla kukoillaan. Osta lahjaksi vaikkapa tuusulalainen lanttukukko.

Konditoria pH7: leivät, erityisesti appelsiini-fenkolileipä ja muut herkut
Jusslan teollisuusalueen kyljessä sijaitseva palkittu Konditoria pH7 ei juuri esittelyjä kaipaa. Osta lahjaksi erityisesti jouluinen leipä tai muu makea herkku. Suosittua appelsiini-fenkolileipää on aikaisempina vuosina saanut mukaan myös ravintola Kerhosta.

Pulla Pulla -leipomo: jouluboxi
Keravalla sijaitseva leipomo myy suosittuja herkkujaan Tuusulassa lähiruokarenkaan Rekon kautta. Jouluboxi-pikkuleipälajitelma on monen tuusulalaisen lahjanumero yksi. Leipomo myy myös muun muassa kotitekoista piparitaikinaa ilman lisä- ja säilöntäaineita.

Persoonalliset lahjaideat yhden katon alta:

Miiko: seinäkalenterit, käsilaukut ja muut korkealaatuiset suomalaiset, uniikit tuotteet
Harva tietää, että ammattitaidolla ja laadukkaasti valmistetut Miikon tuotteet ovat tuusulalaista alkuperää. Tuotteiden myynti tapahtuu joko Miikon omasta Riihikalliossa sijaitsevasta myymälästä ja verkkokaupan tai jälleenmyyjien kautta. Miikon tuotteita löydät Tuusulasta myös Somia Living -sisustuskaupasta.

Lastentarvikekirpputori ja askarteluliike Murula: uutta ja kierrätettyä lapsille
Hyrylässä sijaitseva Murula tarjoaa kaikkea lapsille ja lapsenmielisille: kierrätettynä ja uutena. Erityisesti leikkieläimille suunnatut talopaketit ihastuttavat. Myynnissä on myös paperitarvikkeita kuten seinäkalentereja.

Onnion Store: kierrätettyä ja tuunattua
Hyrylässä sijaitseva Onnion Store on juurruttanut jalansijansa kierrätystä arvostavien keskuudessa. Liikkeestä löydät lahjaksi valmiiksi tuunatut tuotteet ja huonekalut. Tai osta lahjan saajalle vaika tarvikkeet ohjeiden kera. Tarjolla on myös kirppislöytöjä.

Halosenniemen museokauppa: lahjaideoita kulttuurin ystäville
Halosenniemen museokauppa Tuusulan Rantatiellä on avoinna myös talvikaudella, ja se palvelee museon aukioloaikoina. Museokaupasta löydät kulttuurin ja taiteen ystävälle kirjoja, muistivihkoja, pieniä sisustusesineitä ja muun muassa Pekka-villasukat. Tai osta koko ensi vuoden ajan lahjan saajaa ilahduttava Museokortti.

Memories Marin Putiikki: kaikkea kotiin
Tuusulan Rantatiellä sijaitseva Memories Marin Putiikki on taivas, kun etsit joululahjaa sisustuksesta, kodista ja estetiikasta kiinnostuneelle. Tarjolla on hygienia- ja puhdistustuotteita, kauniita sisustusesineitä ja helposti yhdisteltäviä lahjatavaraesineitä sekä paperituotteita kuten lautapelejä, kalentereja ja julisteita.

Ruosteinen kuu: kotimaista käsityötä  
Kellokosken ruukissa sijaitseva Ruosteinen kuu tarjoaa joululahjaideoita heille, joilla on jo kaikkea. Tuotteet ovat uniikkeja ja persoonallisia käsitöitä.

Ruuk.store: kotimaista käsityötä
Lähes Ruosteisen kuun naapurissa sijaitseva, viiden keskiuusmaalaisen käsityöläisen ylläpitämä Ruuk.store on must kaikille kotimaista käsityötä arvostavalle: koruja, asusteita, kortteja, tauluja, sisustustavaraa, herkkuja - naisille, miehille ja lapsille.  Käsityöläisten omien tuotteiden lisäksi löydät kattavan jälleenmyyntivalikoiman.

Uniikkitehdas: uniikit sisustus- ja lahjatavaratuotteet
Jokelalainen Uniikkitehdas on sisustamisen ja kodin laittamisesta kiinnostuneen taivas.  Tuotteet ovat yrityksen nimensä mukaisesti uniikkeja.

Erittäin paikalliset lahjat Tuusulanjärveltä:

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö -lautapelissä seikkailet tutun kotijärven ja taiteilijayhteisön reilun sadan vuoden takaisessa maailmassa.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -vuosikalenterista löydät paitsi valtakunnalliset kulttuuriin ja luontoon liittyvät liputuspäivät myös Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten omat merkkipäivät. Jokaista kalenterisivua koristaa kuva Tuusulanjärveltä.

Molemmat lahjaideat ovat taatusti uniikkia, paikallista ja lähellä tuotettua. Löydät ne saman katon alta parhaiten Memories Marin Putiikista.

Aineettomat lahjat:

Krapin Paja ja Krapi: lahjakortit konserttiin, ravintolaan ja/tai hotelliin
Krapin Pajan konserttiohjelmistosta on helppo valita lahjan saajalle joko pääsyliput suoraan tiettyyn konserttiin tai antaa hänelle avoin lahjakortti. Lahjakorttiin on mahdollista yhdistää myös tarjoilut Krapin Pajalla tai ateriat ja jopa majoituksen Krapin puolella. Todellista staycation-lomailua parhaimmillaan.

Sinun keho - hyvinvointistudio: lahjakortti pilates- tai joogatunneille
Riihikalliossa sijaitsevan Sinun kehon lahjakortti joko joogaan tai pilatekseen virkistää lahjan saajan mieltä ja kehoa pitkään.

Paikallisia joulumyyjäisiä:

  • Tuomalan koulun perinteiset joulumyyjäiset su 1.12. klo 10-14
  • Kellokosken Ruukin joulumarkkinat su 1.12. klo 10-16
  • Tuusulan yhteisöjen joulumyyjäiset la 14.12. klo 10-13
  • Jokelan perinteiset joulumyyjäiset la 14.12. klo 10-13
  • Krapin joulumyyjäiset la 21.12. klo 10-17Takaisin