Tuusulassa vietetään 18.-24.11. kansainvälistä lapsen oikeuksien viikkoa – jokaisella lapsella on oikeus olla oma itsensä

18.11.2019 klo 10.50

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tämän vuoden viikon, joka toteutuu 18.-24.11.2019, teemana on jokaisen lapsen oikeus olla oma itsensä. Teemaviikkoon voidaan osallistua niin kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa kuin vapaa-ajan harrastustenkin parissa. Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään Suomessa ja ympäri maailman vuosittain 20.11. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. 

Teemaviikon tapahtumia Tuusulassa

Lapsen oikeuksien viikolla Tuusulassa on erilaisia tapahtumia, muun muassa pormestari Arto Lindberg, apulaispormestari Jussi Salonen ja sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara vastaanottavat juhlallisesti Väinölän päiväkodin Kissa-eskarien tekemät heijastimet tiistaina 19.11.2019 klo 12.30 kunnantalon aulassa. Tuoreeltaan toteutuneiden isänpäivän ja heijastinpäivän innoittamana Kissa-eskarit ovat tehneet runsain mitoin heijastimia, joita luovutetaan tällä viikolla päiväkodin läheisille yhteistyökumppaneille kuten Hyökkälän koululle ja Hyrylän neuvolaan.

Hyrylän päiväkodin alle 3-vuotiaiden Pörriäisten ryhmässä muun muassa tanssitaan ja lauletaan lasten oikeuksista, ruokaillaan juhlavasti upean kattauksen äärellä ja toteutetaan lasten toiveiden pohjalta suunniteltu jumppa viikon kunniaksi. 

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään lapsen oikeuksien viikon perjantaina 22.11.2019. Tuusulan kunta on rohkaissut yksiköitään miettimään, miten ne voisivat osallistua osaltaan Lapsi mukaan töihin -päivän toteuttamiseen. Kunnan työntekijät voivat ottaa lapsen ja lapsenlapsen mukaan töihin, mikäli se sopii työtilanteeseen, työn luonteeseen ja siitä on sovittu esimiehen kanssa. Esimerkiksi Tuusulan kunnantalolla järjestetään pientä vapaaehtoista, yhteistä ohjelmaa mukaan tuleville lapsille.

Lisäksi Tuusulassa toteutetaan muita yksikkökohtaisia tapahtumia osana arjen toimintaa. 

Lue lisää: https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/
Lapsen oikeuksien viikko 18.-24.11.2019

Takaisin