Jokelan lampien kehittämistyö on käynnistynyt – asukkaiden näkemyksiä kysytään kyselyllä ja asukastilaisuudessa

19.12.2019

Jokelan keskustan läheisyydessä sijaitsevien lampien (kuva alla) kehittämistyö on käynnistynyt toimenpidesuunnitelman laatimisella. Selvitystyötä johtamaan on perustettu työryhmä, johon kuuluu kunnan viranhaltijoiden lisäksi myös ulkopuolisia asiantuntijoita ja asukkaiden edustajia. Asukkaat kutsutaan nyt mukaan suunnittelutyöhön.

Selvitystyön tavoitteena asukkaiden hyvinvointia edistävä lähiluonnon virkistyskäyttö

Käynnistyneen selvitystyön pohjana käytetään lammista vuosien aikana tehtyjä monenlaisia asukaskyselyitä sekä selvityksiä maanomistuksesta, vesistöstä ja luontoarvoista. Näiden perusteella on hahmoteltu lampien luonnetta ja käyttötarkoituksia monipuolisesti. Nyt käynnistyneen kehittämissuunnitelman tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva Jokelan lampien kehittämistarpeista ja tuottaa selkeät toimenpiteet ympäristön parantamiseksi. Tavoitteena on laadukas ympäristö, joka tukee asukkaiden hyvinvointia, edistää luonnon virkistyskäyttöä ja luonnon monimuotoisuutta

Työryhmä aloitti työskentelynsä joulukuussa tutustumalla maastossa lampiin ja niiden ympäristöihin. Suunnittelutyön on tarkoitus valmistua keväällä 2020. Suunnitelman tuottamien toimenpiteiden toteuttaminen, lupien haku ja rantojen raivaus ja siistimistyöt alkavat vuoden 2020 aikana. 

Jokelan lampien toimenpidesuunnitelmatyön piiriin kuuluvat lammet
Kuva: Toimenpidesuunnitelmatyön piiriin kuuluvat lammet

Asukkaiden näkemykset suuntaamaan tehtäviä toimenpiteitä

Jokelan asukkaat voivat esittää omat näkemyksensä lampien käytöstä vastaamalla kyselyyn 12.1.2020 mennessä osoitteessa:
https://bit.ly/2YRmnLY

Kyselyssä voi myös tehdä nimiehdotuksia lammille.

Asiasta kiinnostuneet ovat kyselyyn vastaamisen lisäksi tervetulleita Jokelan lampien käyttöä käsittelevään suunnittelutilaisuuteen torstaina 13.2.2020 klo 18-19.30. Tilaisuus järjestetään Jokelan koulukeskuksen kirjastoluokassa, osoitteessa Jyväkuja 13, 05400 Jokela.

Lisätiedot:
Selvitystyöryhmän puheenjohtaja, yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola, p. 040 314 3566
Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048
Asiantuntija Hilla Karppinen, 040 314 4966
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

 

Takaisin