Tuusulan osallistuvan budjetoinnin vuoden 2019 viimeinen toteutus käynnistyy – tuo tullessaan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille

20.12.2019 klo 09.55

Tuusulan kunnan vuoden 2019 osallistuvan budjetoinnin viimeisenä toteutuksena käynnistyy juuri joulun alla lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien lisääminen, johon on varattu 5000 euroa. Yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat hakea tukea tuusulalaisen alle 18-vuotiaan lapsi- tai nuorisojäsenensä harrastustoiminnan maksuihin tammikuun 2020 loppuun asti.

Tavoitteena helpottaa lasten ja nuorten osallistumista ohjattuun harrastustoimintaan

Osallistuvan budjetoinnin 5000 euron määrärahalla tuetaan tuusulalaisia alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla harrastusten kustannukset vaikeuttavat niihin osallistumista. Kyseeseen voi tulla tuen avulla esimerkiksi paremmat osallistumismahdollisuudet kevään 2020 soittotunteihin, kiertueisiin, opetuskustannuksiin, leirityksiin tai tuki voi kohdistua kausimaksuihin.

Tuella pyritään ennaltaehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä, vähentämään yksinäisyyttä ja edistämään ja vahvistamaan lasten ja nuorten sosiaalista osallisuutta ja vuorovaikutusta ikätoveriensa kanssa sekä omien taitojen harjaannuttamista.

– Olen iloinen tämän idean menestymisestä osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä. On hienoa, kun ideoissa halutaan edistää isompienkin ihmisryhmien hyvinvointia, ja tässä tapauksessa etenkin lasten ja nuorten, sanoo yhteisömanageri Katja Repo.

Haku käynnissä tammikuun 2020 loppuun asti

Hakijoina voivat olla Tuusulassa toimivat lapsi- ja nuorisotoimintaa tarjoavat yleishyödylliset järjestöt, yhdistykset, seurat tai muut yleishyödylliset toimijat, joiden toiminta on vakiintunutta ja säännöllistä.

Yhdistyksen tai seuran toimihenkilö voi hakea tukea tuusulalaisen lapsi- tai nuorisojäsenensä harrastustoiminnan maksuihin täyttämällä sähköisen hakemuksen tammikuun 2020 loppuun mennessä osoitteessa https://my.surveypal.com/Osbu-2019--lasten-harrastustoiminnan-tuki

Harrastustoiminnan tuki on kertaluonteinen ja harkinnanvaraista. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä ja maksatusohjeista helmikuussa 2020. Tuki maksetaan suoraan yhdistyksille/seuroille.

Lisätiedot 7.1.2020 alkaen:
Yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Takaisin