Vuoden 2019 tuusulalainen hyvinvoinnin edistäjä on valittu

03.01.2020 klo 09.50

Tuusulan vuoden 2019 hyvinvoinnin edistäjä on valittu. Hyvinvoinnin edistäjä -palkinnon saajiksi valittiin kolme tuusulalaista toimijaa: Arto Hanelius, Rusutjärvi Seura ry ja Liikuntaseura Syke ry. Valinnassa painotettiin pyyteettömästi ja innovatiivisesti toteutettua hyvinvoinnin edistämistyötä valitun omassa vaikutuspiirissä. Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa ja valinnan teki hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta.

Palkinnolla halutaan nostaa esiin hyvinvointitekoja

Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti syksyllä 2019 julistaa hakuun vuoden tuusulalaisen hyvinvoinnin edistäjän. Lautakunta haluaa palkinnolla kiinnittää huomiota hyvinvoinnin edistämistyön moninaisuuteen ja jokaisen mahdollisuuteen toimia hyvinvointia edistävästi omassa vaikutuspiirissään.

– Olen iloisesti yllättynyt saatujen ehdotusten määrästä ja niistä piirtyvästä kuvasta tuusulalaisten hyvinvoinnin eteen tehdystä työstä, kertoo Aarno Järvinen, Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja. Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on yksi kuntien päätehtävistä, mutta kunta ei ole tehtävässä yksin. Meidän jokaisen hyvinvointi syntyy yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan yhteistyönä, jatkaa Järvinen.

– Tuusulalaisten hyvinvoinnin eteen tehdään päivittäin hommia eripuolilla Tuusulaa. On tärkeää nostaa esiin näitä kertaluonteisia tai jatkuvia pyyteettömiä tekoja ja innovatiivisia tapoja, jotka koskettavat laajempaa tai suppeampaa joukkoa tuusulalaisia, miettii kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Palkinnon saajina kolme tuusulalaista toimijaa

Hyvinvoinnin edistäjän tuli olla tuusulalainen tai Tuusulassa vaikuttava toimia, yksityishenkilö, yhdistys, yhteisö, ryhmä tai yritys, joka pyyteettömällä toiminnallaan tai teoillaan on edistänyt tuusulalaisten hyvinvointia. Ehdotuksia hyvinvoinnin edistäjäksi sai jättää 19.11.–10.12.2019 ja niitä saapui määräaikaan mennessä 32. Ehdotetuista kolme päätettiin valita palkinnon saajiksi. Kaikki ehdotetut toimijat on kutsuttu yhteiseen palkitsemistilaisuuteen tammikuussa 2020.

Palkitut:

  • Arto Hanelius on pyyteettömällä pitkäkestoisella toiminnallaan lisännyt kaikkien Vanhakylän kyläläisten, mutta erityisesti lasten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä mm. raivaamalla koulun läheiseen metsään grillipaikan, mahdollistamalla koululaisten ja kyläläisten hiihtoharrastuksen antamalla peltonsa ja kelkkansa talvisin kyläläisten käyttöön. Syksyisin Arton pelloilta koululaiset ovat saaneet käydä nostamassa perunaa. Hanelius on myös tehnyt omalle pellolleen turvallisen pyörätien korvikkeen Vanhakylän koululaisille.
  • Rusutjärvi Seura on aktiivinen kyläyhdistys, joka edistää kylän asukkaiden hyvinvointia, yhteistyötä sekä asukasviihtyvyyttä ja pitää yllä kyläkulttuuria järjestämällä mm. erilaisia tapahtumia ja talkoita kyläläisten aktivoinnin ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Tapahtumia järjestettäessä otetaan huomioon kaiken ikäiset kyläläise. Näistä esimerkkeinä ovat koko perheelle sopivat tapahtumat kuten Talvitapahtuma, laavuretket sekä Kuutamotanssit. Lisäksi Rusutjärvi-seura on tarjonnut kyläläisille jo parin vuoden ajan kyläavustajan palveluita.
  • Liikuntaseura Syke tuottaa laadukasta ja monipuolista liikuntaa koko Tuusulan alueella kaikille tuusulalaisille taustasta riippumatta. Toimintaan on helppo mennä mukaan ja lajitarjonta on monipuolista. Liikkujien yhteisö pienistä jumppareista ohjaajiin on tiivis. Toiminnan laajeneminen koulujen kerhotoimintaan on lisännyt tuusulalaisten hyvinvointia.

 

Lisätiedot:

Aarno Järvinen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja, 040 706 7800, ajarvine@sci.fi,

Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Takaisin