Toista asuntomessukotiaan rakennuttavat Nylundit: "Muuttoa helpottaa, että saamme jäädä Tuusulaan!”

09.01.2020

– Ihastuimme heti tähän erityiseen kaarevaan ulkomuotoon, joka on kyllä rakennusteknisesti haastava toteuttaa. Meidän hahmotelmat ja toiveet tiloista oli huomioitu päivitettynä tähän päivään, Petri kuvaa.

– Meille oli tärkeää saada myös vaihtelua nykyiseen. Sitä tuovat siirtyminen hirrestä kiveen sekä tasoissa yhdestä kahteen. Kaksi kerrosta mahdollistaa myös parvekkeen, joka ilahduttaa erityisesti minua, Saija jatkaa.

Elämisen taidetta, toimivaa arkea

Lumitiikeri on jo itsesään taideteos. Taiteellisuutta on haettu myös panostamalla sisätilojen arkkitehtonisiin yksityiskohtiin ja valon asemoitiin. Värimaailma on vaalea tummilla yksityiskohdilla tehostettuna, pintoina on paljon lasia. Taiteellisuutta ei toteuteta kuitenkaan käytännöllisyyden kustannuksella.

– Viihdymme kotona, vietämme aikaa yhdessä ja tykkäämme laittaa ruokaa. Toimiva arki on ollut kotimme suunnittelun kantava idea, ja tämä näkyy tilaratkai-suissa. Taloa ympäröivät isot ulkoterassit paljuineen, keittiö-ruokailutila on iso ja toimiva, arjen luksusta lisää oma sauna/spa-osasto porealtaalla sekä takkahuone, säilytystilaa on runsaasti, Saija kuvaa.

– Energiantaloudellisesti asuminen kivitalossa on lisäksi erittäin kestävällä pohjalla. Kotiimme tulee myös elämää helpottavaa tekniikkaa, vaikka emme missään nimessä halunneet mitään digikotia, Petri lisää.

Nylundien kahdelle vielä kotona asuvalle lapselle on varattu uuteen taloon omat huoneet. Kolmen makuuhuoneen kokonaisuudessa on tilan tuntua.

– Nykyisessä kodissamme moni on ihastellut tilavia huoneita, ja tämän ominaisuuden halusimme siirtää kivitaloomme, Saija painottaa.

Messurakentamisen hyvinä puolina Nylundit pitävät aikataulun tarkkuutta: Tieto siitä, milloin on valmista, pitää, ja kun muutto koittaa, alue on suhteellisen valmis ja yhteisökin tuttua.

– Suuri kävijämäärä messujen aikaan ei meitä enää huoleta. Viime kerrasta oppineena tiedämme, että vaikka jälkiä jäisi, talotehdas hoitaa kaiken priimakuntoon. Ja onpahan uusi kotimme jälleen tehokkaasti sisäänajettu, Petri ja Saija toteavat.

Asuntomessut Tuusulassa 3.-30.8.2020

Asuntomessujen 50-vuotisjuhlamessuilla Hyrylän Rykmentinpuistossa esitellään kaupunkiasumisen parhaita puolia yhdistettynä kylämaiseen yhteisöön. Rakennusaikaisina teemoina ovat aktiivinen arki, älykäs asumien, energia ja taide.

– Alueelle nousee kaikkiaan 27 pientaloa, kaksi kerrostaloa ja kaksi 12 asunnon townhousea eli kaupunkipientaloa. Mukana on yksi- ja kaksikerroksia puu-, hirsi- ja kivitaloja, ja tavanomaista enemmän myös yhtiömuotoisia ratkaisuja, kertoo Tuusulan asuntomessujen tiedottaja Johanna Kaunisto.

Erityistärppinä Kaunisto mainitsee palvelukorttelin, jossa yhdistyy ikäihmisten asuminen, hoiva ja lasten päiväkoti. Tarkoitus on huomioida ihmisten vaihtuvat elämisen tarpeet aina vauvasta vaariin.

– Kaupunkimaista kylähenkeä luo se, että naapurit ja palvelut ovat lähellä. Tonttien koko on keskimäärin puolet pienempi kuin täällä yleensä, ja townhouset tuovat uudenlaista kaupunkikuvaa Tuusulaan. Taide näkyy kotien seinien sisällä ja niiden ulkopuolelle. Alueelta löytyy paljon aukioita, leikki- ja liikuntapaikkoja, ja sitä ympäröivät laajat virkistysalueet ulkoilureitteineen ja marja- ja sienimetsineen.

– Kaikkiaan tälle Hyrylän vanhan kasarmialueen maille on rakentumassa lähivuosina koteja jopa 15 000 asukkaalle. Kyse on yhdestä Helsingin seudun suurimmista aluerakentamishankkeista, Kaunisto lisää.

 

Juttu on julkaistu Tuusulan kunnan asukaslehdessä 4/2019. Juttua muokattu 23.4.2020 Asuntomessujen ajankohdan suhteen.

191116-0859

Kuva: Kari Kohvakka

Takaisin