Lammet kiinnostavat jokelalaisia - lampikyselyyn vastattiin aktiivisesti

23.01.2020

Jokelan lampia koskevaan kyselyyn vastasi määräajassa joulu-tammikuun vaihteessa 83 asukasta. Kyselyssä kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Jokelan keskusta-alueen lampien virkistyskäytöstä osana lampien kehittämistyötä. 

Lampien käyttötarkoitus vaihtelee

Jokelan koulukeskuksen lammella halutaan viettää aikaa, uida, istuskella rannalla ja laiturilla sekä järjestää erilaisia tapahtumia, kertoo tuore asukaskysely. Osan lammista toivotaan säilytettävän mahdollisimman luonnonmukaisina. Pääsyä lähemmäksi luontoa toivottiin etenkin monipuolisesta linnustostaan tunnetuilla Valosen, Rantakarin ja Ventoniemen lammilla.

- Valmistelemme parhaillaan toimenpidesuunnitelmaa lampien kunnostukseen ja asukaskyselyn tuloksia hyödynnetään siinä, sanoo Tuusulan kunnan yhteisömanageri Katja Repo ja kertoo iloitsevansa runsaasta vastaajien määrästä. Lammet ovat asukkaille tärkeitä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että moni vastaaja kertoi olevansa kiinnostunut osallistumaan talkoisiin tai lampikummitoimintaan, Repo jatkaa.

Kymmenittäin nimiehdotuksia

Asukkailta kysyttiin kyselyssä myös nimiehdotuksia lammille. Erilaisia ehdotuksia saatiin kymmenittäin ja suosituimmat niistä olivat Koululampi, Pesulanlampi ja Apteekinlampi.

- Rakkaalla lapsella on monta nimeä, toteaa nimistötoimikunnan sihteeri Jaana Koskenranta ja kertoo, että nimiasia otetaan nyt käsittelyyn seuraavassa nimistötoimikunnan kokouksessa.

Asukastilaisuudessa esillä lampien kunnostussuunnitelma

Lampien toimenpidesuunnitelmatyö jatkuu Jokelan koulukeskuksella torstaina 13.2.2020 klo 17.30-19.30 pidettävällä asukastilaisuudella. Asukkaat pääsevät silloin tutustumaan ja kommentoimaan lampien kunnostussuunnitelmaa.

Tilaisuuden kahvitarjoilun järjestämiseksi ja ennakkomateriaalin lähettämiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumisia sähköisesti 10.2.2020 mennessä. Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.in/lammet

Lue lisää Jokelan lampien kehittämistyön etenemisestä

Lisätiedot:
Selvitystyöryhmän puheenjohtaja, yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola, p. 040 314 3566
Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048
Asiantuntija Hilla Karppinen, 040 314 4966
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

 

Takaisin