Vuonna 2019 menestyneet tuusulalaiset urheilijat palkittiin Halosenniemessä

30.01.2020

Tuusulalaiset urheilijat saivat vuonna 2019 roppakaupalla ja monipuolisesti menestystä maailmalla ja kotimaassa. Yhteensä 23:n eri lajin edustajaa kutsuttiin Halosenniemeen palkittavaksi. Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta palkitsi liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinnolla KuPSin jalkapallon Veikkausliigan eli Suomen Mestariksi valmentaneen Jani Honkavaaran.

Maailmanmestari, jääkiekkoilija Joel Kiviranta valittiin Tuusulan parhaaksi urheilijaksi. Aikaisemmin syksyllä Rusutjärveltä lähtöisin olevan Joel Kivirannan lapsuuden koulun uusi liikuntapiha nimettiin ”Jollen pihaksi”.

JOUKKUEET

Dust Devil (Spirit Shakin’ Cheerleaders)
Cheerleading
MM-pronssia Coed Junior -sarjassa

MUUT LAJIT

Reea Hangasluoma (Vertical Club)
Tankotanssi
MM-6, SM-kulta (IPSF) ja SM-hopea (POSA)

LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINTO

Jani Honkavaara (KuPS 2018-2019)
Jalkapallo
Suomen mestaruus

Palkitsemistyöryhmä kutsui Halosenniemeen palkittavaksi yli kolmekymmentä urheilijaa.

Palkittavat kategorioittain:

Laura Pesola, Tuusulanjärven purjehtijat. Lauran venekunta voitti Purjehduksen Lightning-luokan Suomen mestaruuden. Laura Pesola oli veneen kippari. SM-kisat olivat Kuopiossa 30.8. - 1.9.2019. Kilpailuun osallistui 21 venekuntaa. Laura Pesolan venekunta oli lopputuloksissa kiistattoman ylivoimainen

Akseli Keskinen, Tuusulanjärven purjehtijat. Venekunta Keskinen/ Kurtbay voittivat Aucklandin MM-kisoissa hopeafleetin ja ollen kokonaiskisassa sijalla 27. Keskinen / Kurtbay pari tavoittelee edelleen Suomelle maapaikkaa Tokion olympialaisiin 2020. Akseli Keskinen oli myös paras suomalainen Lightning-luokan MM-kisoissa Espoossa.

Meeri Aho, Tuusulanjärven purjehtijat. Purjehduksen Lightning-luokan Suomen mestaruus. Meeri Aho oli gastina Laura Pesolan kipparoiman veneen miehistössä. Kilpailuun osallistui 21 venekuntaa. Voittanut venekunta oli lopputuloksissa kiistattoman ylivoimainen.

Noora Komulainen, Golfin Ladies European Tour, 47. sija

Topi Raitanen, HKV, MM-edustus, maaottelut, SM-kulta Kalevan kisat

Tommi Savolainen, TuusNY, Potkunurkkeilyn SM-kulta M81kg

Tiina Peltonen TuusNY, Nyrkkeilyn SM –pronssi N69 kg

Joel Kiviranta, Suomen maajoukkue, Jääkiekon MM-kulta

Iida Haapala, VSKU, SM-pronssia puomilta ja permannolta 2019, joukkuehopea Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuista

Anni Jussila, Maajoukkue Team Finland All Girl, Cheerleadingin Maailman mestaruus all girl premier sarjassa Orlandossa, Floridassa

Veronica Koponen, Maajoukkue Team Finland All Girl, Maailman mestaruus all girl premier sarjassa Orlandossa, Floridassa

Kategorian paras: Joel Kiviranta

JUNIORIT

Matias Komi, IF Sibbo-Vargarna ja Kori-80. Yleisurheilun 16 vuotiaiden SM -kisojen kultaa 110m aidat. Samoissa kisoissa Matias juoksi pronssia 400m aidoissa. Lisäksi Matias pelaa koripalloa Keravan Kori-80 ja keväällä voittivat hopeaa U16 SM sarjassa.

Janna Hakala, Järvenpään Voimailijat (paini). Painin alle 17-vuotiaiden SM 2 sarjassa 40 kg.

Anniina Ahtosalo, seura Korson Kaiku. Anniina voitti U17-sarjassa Tanskassa ajetun Tour de Himmelfart etappikilpailun. Lisäksi Anniina voitti 3 SM kultaa maantiepyöräilystä N18 –sarjassa.

Aron Pyssysalo, Tuusulan Voima-Veikot "M17 Ampumahiihto SM viesti pronssi. Ampumajuoksu SM pikamatkan pronssi ja yhteislähdön pronssi"

Elias Walden, Helsingin Työväen Luistelijat  Meriitteinä hänellä on pikaluistelussa ikäluokan SM prossia ja D-poikien SM-joukkueviesti kultaa. Rullaluistelussa hän voitti junioricup pojat 12-sarjan, ja Pojat 16 sm- ratasarjoissa hopeaa

Henri Hahtela, Helsinki Ski Club. Henri voitti miesten yleisen sarjan SM-kultaa alppiyhdistetyssä vain 17-vuotiaana.

Ida Cardona, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu. Suomenmestaruus T-15 sarjan 3-loikka

Joonas Kumpulainen, Yleisurheilu, Orimattilan Jymy. Viisi ikäkausiennätystä yleisurheilussa 13 ja 14-vuotiaiden sarjassa Orimattilan Jymyn riveissä - aikajärjestyksessä:

Matias Ahtosalo, Korson Kaiku, Maastopyöräilyn EM-kilpailut 8. sija Italian Pilassa / U17 sarja. Maastopyöräilyn SM-kulta / M16 - sarja

Onni Äijälä, Riihimäen Uimaseura, Uinnin pitkän ja lyhyen radan ikäkausimestaruusuinneissa useita ikäkausimestaruuksia. Hänet valittiin Suomen Uimaliiton ikäkausimaajoukkueeseen.

Oskari Jacobson, Keravan Urheilijat, 17-vuotiaiden SM-hopeaa 800 m ja SM-pronssia 1500 m.

Roberta Luostarinen, Järvenpään Voimailijat(Paini), Hopeaa painin alle 17 vuotiaiden SM 49 kg. 7.sija painin alle 15 vuotiaiden EM 46kg-sarjassa

Sampo Väyrynen, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Suomenmestaruus P-15 300m

Kategorian paras: Henri Hahtela

SENIORIT

Riikka Majander, Tuusulan Uimaseura. 3 henkilökohtaista suomenmestaruutta omassa ikäsarjassaan (Masters 35-39) ja Masterssien viestijoukkueen suomenmestaruus, Lajit: 50m Perhosuinti, 50m Rintauinti, 50m Vapaauinti, 50m Vapaauinti viesti

Pasi Huuhtanen, Road racing, Tuusulan moottorikerho, Sivuvaunuluokan PM-hopea (Classic 8d)

Jyrki Montell, Tuusulan Tennisseura

Kategorian paras: Jyrki Montell

JOUKKUEET

Blue Rings, C-juniori joukkue, Ringeten C-junioreiden SM-hopeaa

Jääkiekkoseura KJT C-tytöt, C- tyttöjen SM –kultaa

Kategorian paras: Dust Devil, seurasta Spirit Shakin´Cheerleaders. III sija MM-kilpailuissa, Coed junior –sarjassa

MUUT LAJIT

Reea Hangasluoma, Vertical club. Reea voitti Tankotanssin SM-kisat (IPSF-kategoriassa) ja sijoittui hopealle. Tankotanssin SM-kisat POSA-kategoriassa. Tankotanssin MM-kisat (POSA) hän sijoittui kuudenneksi.

Jekki Kettu, Foxer paragliding. Hän voitti SM-pronssia trikeryhmässä moottoroitujen paramoottorien SM-kilpailussa.

Jesse Kallio, Hyvinkään Autourheilijat. Jesse Kallio voitti MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa seitsemästä ajetusta osakilpailusta viisi.  Hänet palkittiin ensimmäisenä suomalaiskuljettajana kautta aikojen sarjansa vuoden tulokaskuljettajaksi.

Palkinto MUUT LAJIT kategoriassa: Reea Hangasluoma, Vetrical Club

TUNNUSTUSPALKINTO

Palkitut ovat loistavia valmentajia:

Mika Eloranta, saavutuksena Euroopan mestaruus Iso-Britannian Leedsissä pelatuissa EM-kilpailuissa.

Jani Honkavaara, hän toimi Kuopion palloseuran päävalmentaja, ja hänen johdollaan seura voitti Veikkausliigan eli Jalkapallon Suomen mestaruuden kaudella 2019.