Kävijämäärät kasvussa Tuusulan kirjastoissa

Kuntalaiset lainasivat, asioivat ja osallistuivat kirjaston tapahtumiin huomattavasti ahkerammin kuin vuonna 2018, Jokelan kirjaston pitkästä sulusta huolimatta.

Tuusula kirjastoissa kävi asiakkaita 14.4% enemmän kuin edellisvuonna. Myös lainojen määrä kääntyi viime vuonna kasvuun. Lainaus nousi 2,6%, ja lastenkirjoja lainattiin jopa 4% enemmän vuoteen 2018 verrattuna. Kuntalaiset hankkivat enemmän uusia kirjastokortteja kuin edellisenä vuonna.

Kirjastoissa järjestettyjen tapahtumien määrä nousi 22% edellisvuodesta. Kirjaston järjestämiä tai kirjastossa järjestettyjä tapahtumia oli viime vuonna 402, kun vuonna 2018 vastaava luku oli 328. Muiden toimijoiden kirjastoissa järjestämien tapahtumien määrä nousi huimasti. Vuonna 2018 muut toimijat järjestivät kirjastoissa 81 tapahtumaa ja viime vuonna tapahtumia oli 127. "Olemme erittäin mielissämme siitä, että kirjasto on huomattu hyväksi kumppaniksi ja tapahtumapaikaksi, jossa tavoittaa ihmisiä", iloitsee kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi. Kirjasto on myös kutsuttu mukaan moniin muualla kuin kirjastoissa järjestettyihin tapahtumiin.

Kokonaisuudessaan vuoden 2019 luvut ovat todella positiivisia, Jokelan kirjaston lähes neljä kuukautta kestäneen remontin aiheuttamasta sulusta huolimatta. "Kirjastoja arvostetaan ja lukemisen edistämiseksi tehty työ kantaa hedelmää. Myös viihtyvyyteen panostaminen on kannattanut. On hienoa nähdä tämä kaikki myös numeroina", Louhisalmi toteaa.

Lisätietoja: kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, 040 314 3442, annastiina.louhisalmi(at)tuusula.fi.

Kirjaston vuosi 2019

05.02.2020

Takaisin