Anttilan tilakeskuksen suunnittelutyöpaja 13.2.2020

06.02.2020

Voittajatiimit ja kunnan kaavoittajat ovat mukana to 13.2.2020 klo 17–20 järjestettävässä työpajassa.
Paikka: toimintakeskus Kettunen, Tähtientie 2, Tuusula. HUOM! Tilaisuudessa on myös osallistuvan budjetoinnin Pop Up –äänestyspiste!

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Anttilan tilakeskus oli kohteena kansainvälisessä Europan 15 -arkkitehtuurikilpailussa, joka on tarkoitettu nuorille suunnittelijoille. Tavoitteena oli löytää alueelle visio, jossa yrittäminen ja asuminen muodostavat uudenlaisen kokonaisuuden historiallisessa miljöössä. Kilpailun voitti portugalilaisen työryhmän ehdotus Anttila Farm Incubator. Toiseksi sijoittui useasta Euroopan maasta kotoisin olevien suunnittelijoiden 60° North -ehdotus.
 
Anttilan tilakeskuksen suunnittelu etenee voittajien ideoiden pohjalta kohti asemakaavaluonnosta ja rannan virkistyskäytön tarkempaa suunnittelua. Suunnittelua tehdään yhteistyössä voittajaryhmien, Tuusulan kunnan, yritysten, toimijoiden sekä asukkaiden kanssa.

Voittajatyön ideoiden pohjalta Anttilan tilakeskukseen tavoitellaan uudenlaista asumista ja tuotantoa yhdistävää ja jopa kansainvälisesti kiinnostava vetonaulaa.  Kiertotalouteen ja energiantuotantoon liittyvien ratkaisujen suunnitellaan olevan keskeinen osa alueen imagoa.

Tule tutustumaan työryhmien tekemiin jatkosuunnitelmiin ja osallistu alueen kehittämiseen. Yhteisenä tavoitteena on luotsata Anttilan tilakeskus kohti nykypäivän tuotantoa, ekologisuutta ja asumista. Nyt on oiva tilaisuus kääntää katse kohti tulevaisuutta ja visioida itselleen ja toiminnalleen räätälöityjä tiloja ja innovatiivista tuotantoa.


Olisiko täällä tulevaisuuden paikka toiminnallenne?

Tuusulan karttapalvelussa voit tarkastella kohdetta tarkemmin.


Lisätiedot:

kaavoituspäällikkö Pia Sjöroos p. 040 314 2014
kaavasuunnittelijat Teija Hallenberg, p. 040 314 3039 ja Katja Gräsbeck, p. 040 314 3036

Takaisin