Tuusulassa ensimmäinen koronavirustartunta − Keusote tiedottaa uudesta tartunnasta

14.03.2020 klo 11.05

Keski-Uudeltamaalla on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, toinen tartunnan saaneista on Tuusulasta ja toinen Järvenpäästä. Tartunnan saaneet henkilöt ovat matkaileet Itävallan Tirolissa. Sairastuneet ovat hyväkuntoisia ja kotonaan. Altistuneet on kartoitettu.

Tartuntojen lisääntyessä Keusote keskittää viestinnän jatkossa uusista tapauksista verkkosivuilleen www.keski-uudenmaansote.fi.

Mikäli Keusoten alueen kuntalainen epäilee itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa, ohje on ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan joko Keusoten verkkosivuilla olevan nettipalvelun avulla tai puhelimitse. Terveysasemalle ei saa mennä koronavirusepäilyssä tartuntavaaran takia. Virka-ajan ulkopuolella kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä Päivystysapuun 116117.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja kuntalaisten toimintaohjeet tartuntaepäilyssä löytyvät Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän verkkosivuilta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus. Lisäksi Keusote on avannut kuntalaisten neuvontanumeron, josta voi kuunnella nauhoitteen ajankohtaisesta koronavirustilanteesta. Neuvontanumero on (019) 226 0099, ja se on avoinna vuorokauden ympäri.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja verkkosivuilleen, www.thl.fi.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

Takaisin