Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 20.3.2020

20.03.2020 klo 16.15

TÄRKEÄ MUUTOS

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään 20.3.2020 tiedottanut kello 13.30, että esiopetusikäisten ja pienimpien koululaisten lähiopetuksen järjestäminen poikkeusoloissa tarkentuu. Vastaisuudessa kaikki esioppilaat ja peruskoulun 1—3. luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Edustakunta on hyväksynyt tarkentavan asetuksen 20.3.2020. Asetus tulee voimaan maanantaina 23.3.2020.

Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan 1—3. luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli tämä on mahdollista.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410845/pienimpien-koululaisten-lahiopetuksen-jarjestaminen-poikkeusoloissa-tarkentuu

Lähiopetuksen järjestäminen muuttuu myös Tuusulassa hallituksen tarkennuksien johdosta:

Lähiopetusta järjestetään maanantaina 23.3.2020 alkaen seuraavissa kouluissa.

  • Jokelan yläkoulu
  • Lepolan koulu, jonne myös Kolsan koulun oppilaat
  • Pertun koulu, jonne myös Vanhankylän koulun oppilaat
  • Kellokosken koulu, jonne myös Linjamäen koulun oppilaat
  • Kirkonkylän koulu, jonne myös Tuomalan koulun oppilaat
  • Hyökkälän koulu, jonne myös Hyrylän koulukeskuksen oppilaat
  • Mikkolan koulu
  • Riihikallion koulu
  • Vaunukankaan koulu, jonne myös Nahkelan koulun opilaat
  • Paijalan koulu, jonne myös Rusutjärven koulun oppilaat
  • Ruotsinkylän koulu, jonne myös Klemetskogin koulun oppilaat
  • Kalliomaan koulu

Lähiopetusta järjestetään myös Paijalan koulussa eilen 19.3.2020 ilmoitetun lisäksi. Oppilasryhmäkoko on kaikissa kouluissa enintään 10 oppilasta. Aloitamme tällä muutoksella ja teemme lisämuutoksia tarpeen vaatiessa. Kouluissamme on ollut hyvin vähän oppilaita (3%:ia kaikista oppilaista).

Mikäli lapsesi tuleekin lähiopetukseen 1.-3.luokille maanantaina 23.3.2020 ja hänellä on oikeus koulukuljetukseen, pyydämme välittömästi laittamaan siitä tiedon sähköpostiin riikka.korhonen@tuusula.fi. Teihin otetaan yhteyttä.

PERUSOPETUS JA KOULUT

Ruokailu

Peruskouluissa lähiopetukseen osallistuville koululounas tarjotaan opetuksen järjestämispaikoissa jokaisena arkipäivänä. 

Järjestimme kyselyn huoltajille siitä, onko heillä taloudellisten tai muiden haasteiden vuoksi hankalaa järjestää etäopetuksessa oleville lapsille lounasta. Kiitämme huoltajia vastauksistanne kyselyymme. Olemme tiedottaneet huoltajia tähän asiaan liittyen Wilmassa.

Verkko-oppimisen tukikoulutukset

Ensimmäiset etäopetuksen koulutukset huoltajille, oppilaille ja henkilöstölle sujuivat hyvin. Osallistujilta, erityisesti oppilailta, toivotaan asiallista viestintää koulutuksen aikana. Koulutukset jatkuvat päivittäin kello 17.00 huoltajille ja oppilaille torstaihin 26.3. asti,  

Verkko-oppimisen tukikoulutuksiin liitytään tällä linkillä: https://meet.google.com/ida-qxok-sww

Verkko-oppimisen koulutuksista on nyt tehty tallenteita, joita voi katsoa milloin tahansa oman aikataulun mukaan.

Linkit verkko-oppimisen ohjevideoihin ovat tässä:

Huoltajien koulutuksen linkki:
https://drive.google.com/file/d/1ZrQUGZGFPb4dHsvfdzGwCH-pf5hFSFxv/view?usp=sharing

Opettajien koulutuksen linkki:
https://drive.google.com/file/d/1A-tdu7d8KxKuHiOz_jAm6Be9WkbAX-i2/view?usp=sharing

VARHAISKASVATUS JA PÄIVÄKODIT

Tuusulan kunnalliseen varhaiskasvatukseen osallistui tänään (20.3.2020) 248 lasta koko kunnassa. Viikolle 13 on ilmoittautuneita varhaiskasvatukseen 481 lasta.

Varhaiskasvatuksessa järjestetään ruokailut päiväkodeissa normaalisti. Varhaiskasvatuksessa 23.3.2020 kaikki päiväkodit ovat toiminnassa. Emme tee toistaiseksi muutoksia varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Kasvatus- ja sivistyslautakunnassa tullaan käsittelemään varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja 24.3.2020 ja niistä tiedotetaan erikseen.

TUUSULAN OPISTO

Tuusulan Opisto aloittaa osittaisen etäopetuksen viikoilla 13 ja 14. Valikoimassa on niitä opintojaksoja, joiden opintosisältöä on mahdollista välittää etäopetuksen keinoin. Uusi opintohallinto-ohjelma otetaan käyttöön.  Syyskauden 2020 opetustarjonnan suunnittelu on alkanut.

TUUSULAN KUVATAIDEKOULU

Kuvataidekoulu on siirtynyt etäopetukseen ja kehittää valtakunnallisessa yhteistyössä mielekkäitä etäopetuksen toteuttamismalleja.

Kuvataidekoulu tulee tarjoamaan kaikille oppilailleen etäopiskelua tukevan materiaali- ja välinepaketin. Huoltajia tiedotetaan välinepaketin toimitukseen liittyen.

VAPAA-AIKAPALVELUT

Verkkonuorisotilojen toimintaa kehitetään koko ajan ja tiedotamme toiminnasta nuorten kanavissa. Parannamme myös palvelun saatavuutta jatkossa, nuorille avattiin avoin kysely netissä ja se löytyy kaikista talojen somekanavista kunnan verkkosivulta:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=anX3gx2c50qMjVRCuHn-ER9N2pealrpAtuYUmVOmjutUQ0lPVU5KSU9BNldWWTUzWE1HUUVJRklPSS4u

Tuusulan nuorisotyöntekijät tapaavat nuoria verkkonuorisotiloissa tällä hetkellä nuorisotalojen aukioloaikoina, tiedot löytyvät osoitteesta: www.tuusula.fi/nuoret

TIEDOTTAMINEN

Ensi viikolla peruskoululaisten huoltajille tarkoitettu info tulee pääasiassa Wilma-tiedotteina, jotta saadaan Wilman viestitulvaa rajattua. Seuraattehan siis Wilman tiedotteita tarkasti.

Tahdomme sanoa, että onnistuminen tässä poikkeustilanteessa on riippuvainen siitä, kuinka hyvin me kaikki noudatamme annettuja ohjeita ja autamme toisiamme.

 

Yhteistyöterveisin,

Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

 

 

 

Takaisin